Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Ordu Üniversitesi Sağlık Hizmetlerini Değerlendirdi

05.01.2014

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, yeni yılın ilk demecinde Ordu Üniversitesi’nin sağlık hizmetlerini değerlendirdi.

Sağlık hizmetlerinde ODÜ’nün bölge halkına, TC Sağlık Bakanlığı ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Diş Hekimliği Fakültesi ile hizmet vermekte olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Türkiye’de ve Dünya’da sağlık hizmetlerinde önemli gelişmeler ve hızlı bir teknolojik değişim süreci yaşanmakta olduğunu vurguladı.

“Ürettikleri bilimsel bilgi ile sağlık alanının vazgeçilmez paydaşı olan üniversitelerin bu değişim sürecinde aktif rol almaları kaçınılamaz bir ihtiyaçtır” diyen Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Ordu Üniversitesi’nin de uzman kadrolarıyla bilgi, güç ve en önemlisi de deneyimiyle sağlık hizmetlerinde bölgede ve ülkemizde söz sahibi olma yolunda önemli gelişmeler kaydettiğine değindi.

Sözlerine Kasım 2012’de TC Sağlık Bakanlığı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin, ODÜ bünyesine TC Sağlık Bakanlığı ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ek Hizmet Binası adıyla kazandırılması ile mevcut yatak kapasitesin 273’e çıktığını belirterek devam eden Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi;

“Kamu Hastaneler Birliği’nin oluşturulmasıyla ODÜ’ye kazandırılan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası ve yine burada akademisyenlerimiz tarafından hasta kabulünün başlamış olması ve yeni açılan yoğun bakım ünitelerimiz bizleri oldukça memnun etmiştir. Genç yaşımıza rağmen bölgemizin en iddialı tıp kurumu olarak, eğitimde, hizmette, araştırmada en iyi olmak, büyümek ve gelişmek için çabalıyoruz.

Aylık ortalama geliri 991.649 TL olan Sağlık Bakanlığı ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanemiz afiliasyon sonrası 1.477.468 TL aylık ortalama gelire yükselmiş olup, 15 Kasım 2012 tarihinde ilimiz Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesinin kurumumuza katılmasıyla aylık olarak ortalama geliri 2.655.055 TL’ye ulaşmıştır. Kıvançla belirtiyoruz ki; elde gelirden gelirden 2011-2012-2013 yıllarında üniversitemize yaklaşık olarak 1.488.561,00 TL bilimsel araştırma katkı payı olarak aktarılmıştır.

Aynı zamanda Diş Hekimliği Fakültemiz, 2011 yılında 18 ünitle açılmış olup, 2013 yılında ilave edilen 15 ünitle birlikte çalışmalarını sürdürmektedir. Yaklaşık 1,5 yıl gibi bir sürede Diş Hekimliği Fakültemiz, 168 bin 658 tedavi işlem gerçekleştirmiş, elde edilen 2.355.100,00 TL gelirden yaklaşık olarak 117.755 TL yine üniversitemize bilimsel araştırma katkı payı olarak aktarılmıştır.

ODÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanemiz, 8 profesör, 7 doçent, 33 yardımcı doçent, 1 uzman doktor ve 1 araştırma görevlisi ile 43 anabilim dalında eğitim öğretim ve sağlık hizmetlerini sürdürmektedir. Aynı şekilde Diş Hekimliği Fakültemiz 1 Profesör, 1 doçent, 14 Yardımcı Doçent, 18 araştırma görevlisi ve 8 ana bilim dalı ile eğitim öğretim ve sağlık hizmetlerini sürdürmektedir.

Her anlamda tercih edilen bir eğitim kurumu olmak için yapılması gereken en önemli şey dünyadaki en iyileri kendine model alarak itici bir rekabet ortamında ve paydaş misyon öncülüğünde el birliği ile bilime katkılar sunabilmektir.

Tüm diğer birimlerimiz gibi; Tıp Fakültemiz, Diş Hekimliği Fakültemiz, Sağlık Yüksekokulumuz ve Eğitim ve Araştırma Hastanemizin tüm birimlerinde de modern çağın gereksinimleri doğrultusunda, sürekli gelişimi ve yenilenmeyi destekleyen vizyonumuzla bölge halkına hitap ediyor, sağlık sektörünün önde gelenleri arasında yer almak gayreti ile çalışıyoruz. İnanıyorum ki sağlık konusunda ve akademik anlamda yaşanılan tüm bu gelişmeler son yıllarda artan beyin göçüne de son verecektir. Bizler Ordu Üniversitesi olarak tüm birimlerimizde akademik ve fiziki gelişmelerimizi sürdürmeye, niteliği artırıcı projelere imzalar atmaya devam edeceğiz.”