TÜBİTAK 2221 Programı Kapsamında Southampton Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ying Zheng Tarafından Konferans Verildi

TÜBİTAK 2221 Konuk Bilim İnsanı Destekleme Programı kapsamında Üniversitemize gelen Southampton Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ying Zheng tarafından İngiltere’de yükseköğretim, yüksek lisans ve doktora programları ile gelecekteki iş birliği fırsatlarına yönelik konularda konferans gerçekleştirildi.

Ceren Özdemir Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Üniversitemizin diğer yöneticileri, kamu kurum temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür V. Prof. Dr. Turgay Han “TÜBİTAK 2221 Konuk Bilim İnsanı Destekleme Programı kapsamında İngiltere Southampton Üniversitesinden, Üniversitemize davet ettiğimiz Doç. Dr Ying Zheng ile 11 gün boyunca Yüksekokulumuz öğretim elemanları ve Yabancı Diller Bölümü öğretim elemanlarına sınav hazırlama, ölçme değerlendirme, teknoloji kullanımı ve güncel yaklaşımlarla ilgili iş paketlerini içeren eğitimler verildi. Öğretim elemanlarının mesleki gelişimi bakımından ve kurumumuzun ileride akreditasyon çalışmalarına katkı sağlamak ve kalite için bu tür eğitimlerin etkisinin olacağını değerlendirdik.  Bugünkü etkinlik ile İngiltere'nin yüksek eğitim sektörünün ve lisansüstü programlarının, Gelecekteki iş birliği fırsatlarının, burs ve destek seçeneklerinin neler olduğunu keşfedeceğiz.” dedi.

Southampton Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ying Zheng tarafından gerçekleştirilen konferansta katılımcılar İngiltere’de yükseköğretim, yüksek lisans ve doktora programları ile gelecekte her iki üniversite arasında yapılabilecek iş birliği fırsatları konularında bilgilendirildi.

Konferans sonrası Rektör Prof. Dr. Orhan Baş Doç. Dr. Ying Zheng ve Prof. Dr. Turgay Han’a teşekkür belgesi takdim etti.

ODÜ Basın

 

 

Tarihi : 03-04-2024 19:10:28 / Düzenleme Tarihi :26-04-2024 16:52:44