Üniversitemizde Otizm Farkındalık Günü Şenliği ve Panel Gerçekleştirildi

Üniversitemizde 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü etkinliği gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü tarafından gerçekleştirilen etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Üniversitemizin diğer yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Dünyada otizm spektrum bozukluğu olan bireyler adına gerçekleştirilen farkındalık programında spor, oyun, seramik ve müzik etkinlikleri gerçekleştirildi. Ekinliğe Müzik ve Sahne Sanatları, Güzel Sanatlar ve Spor Bilimleri Fakültelerinin öğretim elemanları ve öğrencileri destek sağladı.

Etkinlik kapsamında otizmli çocuklar ile bir araya gelerek çeşitli aktiviteler gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Orhan Baş, “2 Nisan Otizm Farkındalık Günü 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından otizm spektrum bozukluğu olan kişilere farkındalık yaratmak, bu kişileri hayata katmak amacıyla düzenlenen bir gün. Bu günün farkındalığıyla otizm bozukluğu olan bireylerimizin erken yaşta tespit edilmesi, tedavilerine erken yaşta başlanması ve topluma hızlı bir şekilde kazandırılması sağlanmaktadır. Bizler de otizm spektrum bozukluğu olan bireylerimizin hayata kazandırılması ve hayatta karşılayacağı zorlukların aşılmasına yardımcı olma noktasında böyle bir farkındalık etkinliği gerçekleştirdik.  Ordu Üniversitesi olarak otizmli bireylerimizin sosyal yaşamda daha çok yer alması noktasında farkındalık çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Otizm Spektrum Bozukluğunda Güncel Tanı ve Tedavi Yaklaşımları Konuşuldu

Üniversitemiz Çocuk Koruma Uygulama ve Araştırma Müdürlüğü tarafından 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında “Otizm Spektrum Bozukluğu: Güncel Tanı ve Tedavi Yaklaşımları” paneli düzenlendi.

Gerçekleştirilen panel öncesinde müzik dinletisi ve drama gösterisi yapıldı. 

Ordu Valisi Muammer Erol’un da katılım sağladığı panelin başkanlığını Ordu İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Dursun Tüzün ve Giresun İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut yaptı. Programda Tıp Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Yağmur Gündüz Çilci “Otizm Spektrum Bozukluğunda Erken Tanı Belirteçleri”; Giresun Eğitim Araştırma Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Berkan Şahin “Otizm Spektrum Bozukluğunda Tedavi Yöntemleri” ve Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Buket Ertürk İnal “Otizm Spektrum Bozukluğunda Eğitsel Yöntemler ve Günlük Rutinler” başlıklı konularda dinleyiciler bilgilendirildi.

Program sonrasında otizm farkındalığı için kırmızı balon uçuruldu.

ODÜ Basın

 

Tarihi : 02-04-2024 16:39:55 / Düzenleme Tarihi :26-04-2024 16:53:37