Rektör Prof. Dr. Orhan Baş’ın Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Bugün, bir mucizenin 100’üncü yaşını kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Cumhuriyet, Türk milletinin azim ve kararlılığıyla şekillenen büyük bir dönüm noktası, bir ulusun özgürlük ve bağımsızlık sevdasının en güçlü simgesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yürütülen destansı mücadeleyle elde edilen Cumhuriyet; milletimizin hür iradesine olan inancına ve vatan topraklarının bölünemeyeceğine dair tarihi bir ispat, ulusumuza bırakılmış en büyük mirastır.

Bu ülkenin evlatları olarak her birimiz geçmişi sadece hatırlamakla değil, onun üzerine daha iyi bir gelecek inşa etme sorumluluğunu taşımaktayız. Bu noktada eğitim kurumları olarak üzerimize düşen en mühim görevlerden biri de bilimin rehberliğinde ülke kalkınmasına katkı sağlamayı sürdürmek ve bu gurur verici mirası omuzlarımızda yükselterek daima ileriye taşımaktır.

Bir asırlık mucizenin yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, gazilerimizi ve vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlu olsun.

Tarihi : 28-10-2023 10:13:45 / Düzenleme Tarihi :28-10-2023 22:49:24