ODÜ’de Yılın Yesevi’si Ödül Töreni Gerçekleştirildi

02.05.2018

Üniversitemiz 21. Yüzyıl Gençlik ve Münazara Kulübü tarafından düzenlenen “Yılın Yesevi”si ödülü RTÜK Uzmanı Araştırmacı Yazar Dr. Hayati Bice’ye verildi.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konser Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Eren, 21. Yüzyıl Gençlik ve Münazara Kulübü akademik danışmanı Öğr. Gör. Reşit Akdağ, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.

UNESCO tarafından 2016 yılında ilan edilen Hoca Ahmet Yesevi Yılı kapsamında Üniversitemizde gerçekleştirilen ödül töreninde Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Yılın Yesevi”si ödülünü Dr. Hayati Bice’ye takdim etti.

Tören Sonrası Dr. Hayati Bice tarafından “Yesevi Yolunda 25 Yıl” konulu konferans gerçekleştirildi. Bice, Ahmet Yesevi ile ilgili yapmış olduğu çalışmalarının çeyrek yüzyılı geçtiğinden bahsetti. Ahmet Yesevi’nin hikmetlerinin yer aldığı Divan-ı Hikmet kitabını bugünün insanına ulaştırmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Bice, “Yesevi Ata’dan Öyküler” kitabından bahsederek bu kitabın Azerbaycan coğrafyasında bulunan çocuklara da ulaştırıldığını belirtti. Bice, “ Yesevi’nin Türk coğrafyasındaki birleştirici kimliği Azerbaycan’da da çalışmaya başladı. Çünkü Allah dostlarının tesirleri sadece kendi yaşadıkları zamanla sınırlı değil. Bugün nerede Ahmet Yesevi Hikmeti okunuyorsa emin olun Ahmet Yesevi oradır. Ahmet Yesevi Türk tarihinin en önemli şahıslarından birisidir.” dedi.

Konferansın ardından Dr. Hayati Bice, 21. Yüzyıl Gençlik ve Münazara Kulübü akademik danışmanı Öğr. Gör. Reşit Akdağ’a hazırlamış olduğu “Divan-ı Hikmet” kitabını, Eğitim Fakültesi öğrencisine ise “Yesevi Ata’dan Öyküler” kitabını hediye etti.