Koç Spor Fest 2018 Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

30.04.2018

Üniversitemizde Koç Spor Fest 2018 kapsamında Hentbol Süper Lig’e Terfi Müsabakaları’nın açılış seremonisi gerçekleştirildi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programa Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Alparslan İnce, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ercüment Erdoğan, akademik ve idari personeller ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

28 Nisan 2018 tarihinde başlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Koç Holding tarafından organize edilen Türkiye Koç Spor Fest 2018 Hentbol Süper Lig’e Terfi Müsabakaları 9 üniversitenin bayan ve erkek hentbol takımlarının katılımıyla başladı. Üniversitemiz ve Siirt Üniversitesi arasında gerçekleştirilen ilk karşılaşmada Ordu Üniversitesi A Grubu Bayan Hentbol Takımı Siirt Üniversitesini 43-29 mağlup etti.

Müsabakaların açılış konuşmasını gerçekleştiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Bölgesinde 12 yıldır eğitime katkı sunan Üniversitemiz, kısa zamanda fiziki ve araştırma alt yapısını tamamlayarak bilimsel veriler ışığında sunduğu araştırma hizmetleriyle insanımıza rehberlik etmektedir. Ordu Üniversitesi olarak bilimsel, kültürel ve sportif faaliyetlerle genç nesilleri yarınlarına en iyi şekilde hazırlamakta, bu ve benzeri etkinliklerle de üniversiteler arasındaki iletişim ve sosyal bağların güçlenmesine katkı sağlamaktayız. Üniversite yöntemi olarak akademik faaliyetler için ihtiyaç duyulan alt yapı ile birlikte, öğrencilerin sportif etkinliklerini gerçekleştirebilecekleri tesislerin inşasını da ihmal etmeden ulusal spor müsabakalarına ev sahipliği yapmanın gururunu bugün sizlerle bu salonda bir kez daha paylaşmaktayız. Üniversitemiz; kuruluşundan itibaren ulusal alanda basketbol, boks, voleybol, futbol, halk oyunları ve özel olimpiyatlar gibi birçok organizasyona ev sahipliği yaparak ülkemizde sporun gelişmesine katkı sağlamayı sürdürmektedir. Bununla birlikte ülke çapında önem arz eden bu tür müsabakalara ev sahipliği yapmaya, dünyayla yarışabilecek organizasyonlar düzenlemeye ve sporcular yetiştirmeye kurumsal kimliğinin gereği olarak devam edeceğiz. Müsabakaların olimpiyat ruhuna yakışan centilmenlik çerçevesinde, dostluğun kazanacağı maçlar olması temennisiyle spor çatısı altında bir araya gelen ve bu yarışmaya katılan üniversite takımlarına başarılar diliyor, kurumumuz bünyesinde düzenlenen Koç Spor Fest’te emeği bütün ekiplere ve Koç Holding yönetimine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Rektör Yarılgaç, seremoni sonrası festival alanında çeşitli etkinliklerde öğrencilerle bir araya geldi.