ODÜ Uluslararası Anlaşmalarına Milano Üniversitesini Ekledi

26.04.2018

Üniversitemiz ile İtalya Milano Üniversitesi arasında biyomedikal bilimleri ile beden eğitimi ve spor alanlarını kapsayan iş birliği protokolü imzalandı.

Yükseköğretimde kalitenin artırılması, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ve iş dünyası ile işbirliğini güçlendirilmesi, öğretim elemanı ve öğrenci hareketliliğinin artırılması, bireylerin kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi, istihdam olanaklarının artırılması ve ortak bilimsel faaliyetlerin geliştirilmesini amaçlayan Erasmus Plus Değişim Programı çerçevesinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık  Yarılgaç, İtalya Milano Üniversitesine iş birliği protokolü imzalamak amacıyla ziyaret gerçekleştirdi. Rektör Yarılgaç’a ziyaret esnasında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ercüment Erdoğan, Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Alparslan İnce ve Dr. Öğr. Üyesi Hasan Sözen eşlik etti. Yapılan görüşmeler sonucunda Üniversitemiz ile 1924 yılında kurulan ve 62 bin öğrencisi olan İtalya Milano Üniversitesi arasında biyomedikal bilimleri ile beden eğitimi ve spor alanlarını kapsayan iş birliği protokolü imzalandı.

İmzalanan protokolle ilgili değerlendirmelerde bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “İtalya’ya gerçekleştirdiğimiz ziyaret kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerindeki birçok üniversite ile yaptığımız ikili anlaşmalara bir yenisini daha eklemiş bulunmaktayız. Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız bu dönemde, bilgi toplumu olmanın ve dünya ile entegrasyonu sağlamanın ön koşulunun eğitimi esas alarak uluslararası kurum ve kuruluşlarla çalışmalar yürütmek olduğunu bilmekte ve bu yöndeki yurt dışı ilişkilerini geliştirecek çalışmalara göreve geldiğimiz günden beri aralıksız devam etmekteyiz. Dünyadaki ve Avrupa’daki üniversiteler ile bu çerçevede gerçekleştirdiğimiz ortak projelerin ve değişim programlarının mevcut yükseköğretim kurumlarının gelişimine katkılar sağlayarak yapılan çalışmaların olumlu sonuçlar doğuracağına inanmaktayız. Ordu Üniversitesi olarak bu ve benzeri iş birliği protokolleri ile öğrencilerimize dünyanın farklı üniversitelerinde eğitim alma fırsatı sağlamanın yanında kurumumuzun uluslararası alanda tanınır olmasını, yükseköğretimdeki kalitenin geliştirilmesini, yenilikçiliği ve mükemmeliyetçiliği amaçlamaktayız. Bu bağlamda Milano Üniversitesi ile biyomedikal, beden eğitimi ve spor alanlarını kapsayan işbirliği protokolünün ülkemize, Üniversitemize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.