Üniversitemizde İstiklal Marşı'nın 97'nci Yıl Dönümü Kutlandı

13.03.2018

Üniversitemiz Öğrenci Konseyi tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 97’inci yıl dönümü dolayısıyla “Sevdamız Türkiye Marşımız İstiklal” konulu program düzenlendi.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konser Salonu’nda düzenlenen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, Öğrenci Konseyi Başkanı Mustafa Boran, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasının ardından Öğrenci Konseyi Başkanı Mustafa Boran, “Büyük şair Mehmet Akif Ersoy’un necip Türk milletine armağan ettiği İstiklal Marşımız Türk milletine, kahraman ordumuza çok büyük bir güç ve moral vermiştir. Edebi kişiliğine gıpta ile bakılan ve vatan şairi olarak nam salan Mehmet Akif Ersoy’un Milli hassasiyeti ile milli mücadeleye olan katkısının Türk milletinin gönlündeki yeri her zaman bambaşka olmuştur. İstiklal Marşımızın ifade ettiği ruhu ve değerleri, aziz şehitlerimizin hatıralarını hafızalarda hep taze tutmak, anlamını özümsemek, İstiklal Marşını çocuklarımızın yüreğinde hissetmesini sağlamak önemlidir.” şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, “ İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce kabul edilişinin 97. yıl dönümünü büyük bir gururla kutlamaktayız. Türk milletinin tarih boyunca yaşadıklarını, kahramanlıklarını, manevi değerlerini ve vatan sevgisini en anlamlı biçimde anlatan İstiklal Marşı’mız vatansever şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından en doğru şekilde ifade edilmiş, milletimizin hür ve bağımsız yaşama inancı, cesaret ve kahramanlıkları bu dizelerle ölümsüzleştirilmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün İstiklal Kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum. Bu etkinliği düzenleyen öğrencilerimizi kutluyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarından sonra İstiklal Marşı belgeselinin gösterildiği ve şiirlerin okunduğu program Zeytindalı Harekatı’ndan kesitlerin sunulduğu video gösterimi ve öğrencilerin Üniversitenin çeşitli yerlerinde okumuş oldukları İstiklal Marşı’nın videosu ile sona erdi.