Tarih Bölümü Konferanslarının İlki “Bir Sürgünün Anatomisi” ile Başladı

01.03.2018

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından düzenlenen “Tarih Bölümü Konferansları” serisinin ilki “Bir Sürgünün Anatomisi: II. Dünya Savaşı’nda Kafkasya’dan Sürgünler” konferansı ile başladı.

Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Alpargu “Bir Sürgünün Anatomisi: II. Dünya Savaşı’nda Kafkasya’dan Sürgünler” konulu konuşmasında Rusya İmparatorluğu’nun yıkılmasından sonra Sovyet rejiminin şartlarına ayak uydurmaya çalışan Kafkas uluslarının İkinci Dünya Savaşı’nda çeşitli bahanelerle yurtlarından sürülme maceralarından bahsederek 20. yüzyılın trajik olaylarından birisi olan sürgün esnasında sürgüne tabi tutulan halkların yaşadıkları zorluklar üzerinde durdu.

Konferans sonunda Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin katkılarından dolayı Prof. Dr. Mehmet Alpargu’ya teşekkür belgesi takdim etti.

Tarih bölümü tarafından düzenlenen konferans serisi 27 Mart’ta “Osmanlı Arşivleri ve Tarihçiliği”, 25 Nisan’da “Şah İsmail”, 11 Mayıs’ta “Türk Tarihçiliğinde Cengiz Sorunu” konferansları ile devam edecektir.