TKDK Ordu İl Koordinatörlüğü Tarafından Üniversitemizde Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

06.12.2017

Üniversitemizde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ordu İl Koordinatörlüğü tarafından sağlanan destekler ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Ziraat Fakültesi Şahin Dere Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, TKDK Ordu İl Koordinatörü Vekili Ethem Gözkonan, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Ziraat Fakültesi öğrencilerine ve öğretim üyelerine yönelik Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ordu İl Koordinatörlüğü (TKDK) hakkında bilgilendirme ve tanıtımın yapıldığı toplantıda TKDK Ordu İl Koordinatörü Vekili Ethem Gözkonan tarafından bir sunum gerçekleştirildi.  AB fonlarının tarımsal alanda gerçekleştirilecek yatırımların kullanım şekillerinin anlatıldığı sunumda söz konusu hibe fonlarının yasal dayanaklarının neler olduğu, kurumun yapısı, kimlerin başvurabileceği, yatırımlara sağlanacak destek miktarlarının alt ve üst limitler ile uygun olan ve olmayan harcamaların neler olduğu, Ziraat Fakültesi öğrencilerinin kurumun kendisi ve faaliyetleri ile ilgili ne tür gelecek planlarının olabileceği gibi alanlarda bilgilendirme gerçekleştirildi. Kurum tarafından destekleme ödemesi yapılabilen sektörlere yönelik örnek görsellerin yer aldığı sunumda ayrıca Ordu’da sağlanan destekleme ödemeleri ile hayata geçirilmiş pek çok tesise ait örnekler de verildi.

Toplantı katılımcıların soruları cevaplandırılmasının ardından sona erdi.