Üniversitemiz ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi Arasında Ar-Ge ve İnovasyon Alanları İşbirliği Protokolü

22.11.2017

Üniversitemiz ile Gaziosmanpaşa Üniversitesi arasında Ar-Ge ve İnovasyon Alanları İşbirliği Protokolü imzalandı.

Ar-Ge ve İnovasyon Alanları işbirliği imkânlarının belirlenerek, teknik ve sosyal alanlarda hayata geçirilmesi amacıyla Üniversitemiz ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi arasında imzalanan protokolün kapsamında başta Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge) projeleri olmak üzere her iki üniversite arasında iş birliği oluşturularak Ar-Ge ihtiyaçları doğrultusunda yenilikçi programlar tasarlanması, Gaziosmanpaşa Üniversitesi bünyesinde bulunan Teknoloji Transfer Ofisi ile Üniversitemiz iletişimi çerçevesinde teknoloji transfer ofisi kuruluşu veya modüller kapsamında faaliyetlerin arttırılması ve yürütülmesinde mentörlük hizmetlerinin verilerek Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisinde gerçekleştirilen faaliyetlerin düzenli olarak izlenmesi yer almaktadır.

İmzalanan protokol kapsamında ayrıca her iki üniversite bünyesinde yer alan Teknoloji Transfer Ofisleri arasındaki işbirliği ile bölgelerin ihtiyaçlarına yönelik akademik bilgi birikiminin kullanılması için izinlerin verilmesi, her iki üniversitenin lisansüstü öğrencilerinin yaptıkları tez çalışmaları için karşılıklı olarak alt ve üst yapı olanaklarından faydalanmalarının sağlanmasını kapsamaktadır.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Üniversitelerin mevcut imkanlarını birlikte paylaşması çok daha verimli olmalarını sağlamaktadır. Biz de Gaziosmanpaşa Üniversitesi olarak Ordu Üniversitesi ile komşu bölge üniversitesi olarak karşılıklı şekilde deneyimlerimizi paylaşmak istiyoruz. Araştırma geliştirme faaliyetleri ülkenin geleceği için çok önemlidir. Biz de kendi kuruluşlarımızdaki Teknoloji Transfer Ofisi, Teknopark gibi bugüne kadar yaptığımız işlerin detayında belli bir yol aldık. Ordu Üniversitesinin de bu alanda önemli çalışmaları var. Bölge olarak değerlendirdiğimiz zaman ortak olan çalışma alanlarımız var. Her iki üniversitede bulunan akademisyenlerimizin katkılarını bekliyoruz. Yaptığımız bu iş birliğinin üniversitelerimiz, bölgemiz ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Üniversitemiz ile iş birliği yaptıkları için de değerli Rektörümüz Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve çalışma ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Araştırma geliştirme faaliyetleri yürütmek ve bu kapsamda projeler geliştirmek üniversitelerin temel kuruluş amaçları arasında yer almakta ve birer üst bilim kuruluşları konumundaki üniversitelerin olmazsa olmazı şeklinde değerlendirilmektedir. Ülke kalkınmasına güç katmasına yönelik yaptığımız bilimsel nitelikli çalışmalarımızın bir yenisi olan ‘Teknoloji Transfer Ofisi Protokolü’nü Gaziosmanpaşa Üniversitesi ile imzalamış bulunmaktayız. İki Üniversite arasında ortaklaşa yürütülecek olan bu proje sayesinde Ordu Üniversitesi kendi alanında bilimsel çalışmalar yürütmeye ve bunun yanı sıra farklı birimlere ve bölgelere de hitap etmeye devam edecektir. Gaziosmanpaşa Üniversitesi de çalışmalarını ve önemli bilimsel tecrübelerini bu vesile ile bizlere aktaracaktır. Ülke adına çok yararlı bir proje olarak gördüğümüz bu protokol sayesinde, kurumlarımız bir araya gelerek müşterek hareket edecek ve kapsamlı çalışmalarının ürünlerini süreç içerisinde ortaya koyacaklar. Katılımlarından dolayı Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’e teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.