Rektör Yarılgaç, Ordu Ulusal 4. Kitap Fuarı’na Katıldı

30.10.2017

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu 4. Ulusal Kitap Fuarı’na katıldı.

21-29 ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen ve Altınordu Belediyesi tarafından düzenlenen kitap fuarına katılan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tevfik Noyan, Prof. Dr. Ş. Metin Kara ve Vav Fuarcılık Ltd. Şti. Genel Müdürü Coşkun Genç eşlik etti.

154 yayınevinin bulunduğu, 72 yazarın okuyucuları ile buluştuğu, Türkiye’nin önemli yazarlarının çeşitli konularda söyleşi gerçekleştirdiği fuarda Rektör Yarılgaç, Ordu'da yaşayan, bedensel ve konuşma engeli bulunan Erdinç Yılmaz’ın kullanabildiği iki  parmağı ile yazmış olduğu “Azmin Zaferi “ adlı kitabının bulunduğu kitap standını ziyaret etti. Fuardaki birçok standı ziyaret eden Rektör Yarılgaç, İlahiyatçı Yazar İsmail Mutlu, Sosyal Antropolog Suat Turgut, yazar Nuran Taydaş Çal ve pek çok yazar ile sohbet ederek yazmış oldukları kitaplar hakkında bilgi aldı.

Konuyla ilgili olarak Rektör Yarılgaç, “Üniversite olarak akademik çalışmalarımızın yanı sıra ilimizde yürütülen çeşitli sosyo-kültürel faaliyetlere de destek vermek en önemli görevlerimiz arasında yer almaktadır. Bu anlamda bu yıl dördüncüsü düzenlenen Ordu Karadeniz Kitap Fuarı toplumun kültür potansiyelinin genişletilmesi, sosyal refahın artırılması topluma okuma alışkanlığının kazandırılması, okuyucuların yazar ve yayınevleri ile buluşturulması açısından önem arz etmektedir. Kitap Fuarları, çeşitli nedenlerden dolayı kitaplara ulaşamayanlar, aradığı her kitabı kitapçılarda bulamayanlar için büyük bir fırsattır. Kitap fuarları okumanın önemine varan insanların buluşma noktası ve aynı zamanda sosyal devinim ve kültürel etkinlikler açısından da önemli bir unsur olma özelliği taşımaktadır.  Bu tür kültür fuarlara katılımın, özellikle gençlerimiz ve öğrencilerimiz açısından faydalı olacağına inanıyorum. Bu vesile ile okurları, yazar ve yayıncılarıyla buluşturan Altınordu Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.” dedi.