Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Bir milletin var olma mücadelesi olan ve her safhasıyla destansı özelikler taşıyan Kurtuluş Savaşı’nın sonrasında ilan edilen cumhuriyet, aziz milletimizin istiklal simgesi olmuştur. Necip milletimizin sarsılamaz inancı ve üstün azmiyle her geçen gün daha da güçlenen bağımsızlık mücadelemizin eseri olan cumhuriyet, işgal kuvvetlerine karşı kazanılan topyekûn mücadelenin ve bağımsızlık ateşinin en somut örneğidir.

Vatanın her köşesinde en çetin güçlükleri aşıp en ağır bedelleri ödeyerek verdiğimiz şanlı mücadelenin akabinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti,  asıl gücünü bu milletin ferasetinden almaktadır. Cumhuriyet misakının temelini ülkesine sadakatle bağlı tüm yurttaşların eşitliği ve özgürlüğü fikri oluşturmaktadır. 1915’te başlayıp 1923’te sona eren bağımsızlık mücadelemizin ölümsüz eseri olan cumhuriyetimiz, aydınlık bir gelecek için bilimi rehber edinen anlayışla sürekli çalışan ve üreten, manevi değerlerine sahip çıkan, inandığı yolda hiçbir şart ve durumda rehavete kapılmadan gaflete düşmeden yürüyen nesillerin omuzlarında daima yücelecektir.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yıldönümüne erişmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadığımız bugünde, birlik ve beraberliğimizin timsali olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anar,  tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarım.