Üniversitemiz Ordu Tanıtım Günleri’nde

19.10.2017

Ordu Valiliğinin desteği, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF) işbirliğiyle İstanbul’da düzenlenen 7. Ordu Tanıtım Günleri kapsamında Yenikapı Etkinlik Alanı’nda Üniversitemizin tanıtımının yapıldığı stant açıldı.

Fuara Kütür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekilleri Metin Gündoğdu ve Oktay Çanak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsinusta, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Ordu İl Kültür Turizm Müdürü Uğur Toparlak, ORDEF Başkanı Celaleddin Dervişoğlu ve Ordu'nun ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, davetliler ve çok sayıda Ordulu katıldı.

12-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Ordu Tanıtım Günleri’nde açılan stantta Üniversitemizin tanıtım filmi, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının yer aldığı broşürler ve afişler yer aldı. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Süleyman Yarar ve daire başkanlığı personelleri, ziyaretçilere Üniversitemizin eğitim birimleri, öğrenci sayımız, öğrencilere sunulan imkanlar ve yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler vererek Ordu Üniversitesini tanıtan materyaller hediye etti.

Konuyla ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Üniversitemizi İstanbul’da yaşayan Ordulular ile buluşturmak, kültürel değerlerimize bir nebze de olsa renk katmak bizler için de son derece önemlidir. İnsanı insan yapan, diğer bütün varlıklardan insanı farklı ve anlamlı kılan unsur kültür ögesidir. Bizler kurum olarak kültürel değerlerimize sahip çıkmak ve gelecek nesillere bu değerlerin aktarılmasını sağlamak, İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizle bir gönül köprüsü kurmak, onların gönüllerine dokunmaktan kıvanç duymaktayız. Bu bağlamda Ordu Üniversitesi yönetimi olarak Üniversitemiz ve ilimizin tanıtılmasından kalkınmasına kadar üzerimize düşen her ne görev varsa yapmaya hazırız.” dedi.