Üniversitemiz URAP Sıralamasında Yükselmeye Devam Ediyor

26.09.2017

Üniversitemiz kuruluşundan bu yana URAP sıralamasında devlet üniversiteleri arasındaki yerini üst seviyelere taşıma yolunda ilerliyor.

Web of Science/In Cites ile Yükseköğretim Kurulunun yayınladığı verilerden yararlanılarak hazırlanan University Ranking by Academic Performance (URAP) 2017-2018 sonuçlarına göre Üniversitemiz Türkiye’deki 148 üniversite arasında 87’nci, 102 devlet üniversitesi arasında 72’nci, 2000 yılından sonra kurulan 54 üniversite içerisinde ise 25'inci sırada yerini aldı.

2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP Araştırma Laboratuvarı, çalışmalar sonucunda elde edilen veriler ile üniversitelerin kendi akademik performanslarını diğer üniversitelerle karşılaştırabilmesine ve üniversitelerin belirlenen kriterlere göre gelişmeye açık yanlarını fark etmelerine yardımcı oluyor. URAP üniversiteleri değerlendirirken makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı, öğretim üyesi başına düşen toplam doküman sayısı, doktora öğrencisi sayısı, doktora öğrencisi oranı, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı ölçütlerini kullanıyor. Akademik çalışmalar için önemli bir referans kaynağı olan ve üniversitelerin hangi düzeyde bilim üretebildiklerini gösteren URAP sıralamaları üniversitemize hedef belirlemede önemli bir değerlendirme fırsatı sunmaktadır.

Üniversitemiz gerek son yıllarda diğer kurumlarla gerçekleştirdiği proje ve araştırma faaliyetlerindeki artışla gerekse BAP (Bilimsel Araştırma Projeleri) biriminin desteklediği proje sayılarındaki artışla birlikte,  akademik performansındaki ilerlemesini daha üst seviyelere çıkarmayı hedefliyor.