Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ın 19 Eylül Mesajı

Vatanın bölünmez bütünlüğünü ve bağımsızlığını muhafaza etmek maksadıyla cepheden cepheye koşan, isimlerini tarihimize altın harflerle yazdıran gazilerimizi ve şehitlerimizi; aziz milletimiz hiçbir zaman unutmamış, unutmayacak ve onların mukaddes mirasına en iyi şekilde sahip çıkmaya devam edecektir. Devletin ve milletin bekasının temini için üstün fedakârlık nişanesi olan gazilerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükranlarımızı ifade etmek bizlerin asli görevidir.

Gaziler Günü olarak kutladığımız bu günde vatanı uğruna ölümü göze almış askerlerimizin "Ya İstiklal Ya Ölüm" diyerek savaştığı Kurtuluş Savaşı'nda destanlar yazan şehit ve gazilerimiz, bizler için övünç ve gurur kaynağıdır. Bu savaşa önderlik yapan Atatürk'ün, 1924'teki yurt gezileri kapsamında gerçekleştirdiği Ordu ziyaretinde Ordu halkı üzerinde bıraktığı iz ise 93. yıl dönümünde de hala ilimizde yaşamaktadır.

Bu anlamlı gün dolayısı ile başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi minnetle yâd ediyor, aynı azim ve kararlılıkla milletimizin huzur ve güvenliği için canlarını ortaya koyan güvenlik güçlerimize görevlerini yerine getirirken yaralanan ve hayatta olan tüm gazilerimize sağlık, huzur ve mutluluk diliyor, ebediyete intikal eden aziz şehitlerimize ve gazilerimize de Yüce Allah'tan rahmet diliyorum.