Öğretim Teknolojileri Materyal Tasarımı Sergisi Düzenlendi

30.05.2017

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği 2. sınıf öğrencileri tarafından Öğretim Teknolojileri Materyal Tasarımı Sergisi düzenlendi.

Eğitim Fakültesi fuaye alanında düzenlenen serginin açılışına Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tevfik Noyan, Prof. Dr. Şevket Metin Kara, Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Kenan Demirel, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Eğitim- öğretim faaliyetleri gerçekleştirilirken kalıcı öğrenmenin sağlanmasında önemli bir yere sahip olan ‘materyallerin teknolojiyle’ buluşması üzerine vurgu yapıldığı sergide okul öncesi eğitime yönelik, fen ve doğa merkezinde ‘güneş sistemi ve su altı dünyası’; matematik merkezinde ‘aritmetik tırrıl’ ve ‘şen yuva’ adlı matematik evi; kitap merkezinde yaşayan kitap ve yaşayan kitaplık, müzik merkezinde Anadolu orkestrası; sanat merkezinde meslekler el ve parmak kuklalarıyla tanıtıldı. Sanat sahnesi temalarıyla sunulan materyaller hem yetişkinler hem de anasınıfı öğrencileri tarafından yoğun ilgi gördü.

Sergiyi düzenleyen Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Filiz Zayimoğlu Öztürk, sergilenen materyallerin yeni eğitim öğretim yılında ihtiyaç sahibi okul öncesi eğitim kurumlarına hediye edileceğini belirtti.