8’inci Geleneksel Tiyatro Festivali Üniversitemizde Başladı

19.04.2017

Üniversitemiz Tiyatro Kulübü (Tiyatrodü) tarafından geleneksel hale getirilen tiyatro festivalinin 8’incisi “Yedi Kocalı Hürmüz”  adlı oyunla başladı.

Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda başlayan 8. Tiyatro festivaline öğrenciler ve davetliler katıldı. Festival’in ilk gününde Sadık Şendil tarafından yazılan “Yedi Kocalı Hürmüz” oyunu sahnelendi. Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun seçkin örneklerinden olan oyun iki perde olarak gösterime sunuldu.

5 gün sürecek olan tiyatro festivalinde bugün Tanzimat Dönemi oyun yazarı olan Ali Bey tarafından yazılmış “Ayyar Hamza”, 20 Nisan’da Yücel Erten tarafından oyuna uyarlanan “Azizname”,  21 Nisan’da İtalyan yazar Carlo Goldoni tarafından yazılan “İki Efendinin Uşağı”, 21 Nisan’da ise Yunus Emre Gümüş’ün yazmış olduğu “Entrikalı Dolap Komedyası” oyunları sahnelenecek.