Rektör Yarılgaç Ziraat Fakültesinin Yeni Binasında İncelemelerde Bulundu

12.01.2017

Rektör Yarılgaç, yapımı tamamlanan Ziraat Fakültesinin yeni binasında incelemelerde bulundu.

Yapımına 2014 yılının Mart ayında başlanan Ziraat Fakültesinin yeni binası 2017 yılı içerisinde hizmete geçecek. 4 bin 900 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen modern, mimari yapısı ve çevre düzenlemesiyle dizayn edilmiş Ziraat Fakültesi binası, toplamda 12 bin metrekarelik kapalı alanıyla güncel teknolojiye uygun 24 adet derslik, 24 adet modern donanımlı uygulama ve araştırma laboratuvarı, 2 stüdyo, 2 atölye, 90 metrekarelik alanda 63 kişilik seminer salonu, 104 akademisyen ve idari personel odası bulunmaktadır. Ayrıca bina da 400 metrekarelik kütüphane, 200 metrekare 204 kişilik bir konferans salonu, 330 metrekare kantin ve 70 araçlık açık otopark yer alıyor.

Ziraat Fakültesinin yeni binasında incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Üniversitemiz, ulusal ve uluslararası alanda dünyanın sayılı üniversiteleri arasına girme gayreti içerisinde güçlü akademik kadrosu, öğrenci merkezli eğitim anlayışıyla faaliyetlerine devam etmekte olup bunlara paralel olarak fiziksel gelişimini de tüm hızıyla sürdürmektedir. Merkez kampüs alanımızda gerçekleştirilen çalışmalarımızdan biri de 2017 yılı içerisinde faaliyete geçirilmesi planlanan Ziraat Fakültesinin yeni binasının hizmete açılmasıdır. Bu ve bunun gibi çalışmalarımızla birlikte kampüs alanımız modern ve çağdaş yapısıyla dikkat çekmekte, öğrenciler için bir cazibe merkezi haline gelmektedir. Ziraat Fakültesi tarafından kullanılacak olan bu modern ve ihtiyacı eksiksiz şekilde karşılamaya yönelik yeni binamızda artık son aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Her ayrıntının düşünüldüğü bu yapıda, genç nesilleri bilimin ışığında yetiştirecek olmamız kurumumuz, devletimiz, milletimiz adına sevindirici bir gelişmedir. Üniversitemizi her açıdan büyütmeye çalışıyoruz; bütün mesaimizi, gayretimizi bu yönde sarf ediyoruz. Buna bağlı olarak da Ordu Üniversitesi, geçen her yılda hızlı bir gelişim gösteriyor. Her detayın hesaplandığı, çağın gereklerine uygun yeni hizmet binamızda yapılacak araştırmalar ve çalışmalarla bilimin gelişimine katkı sağlanacaktır.  Üniversitemizin geleceğini inşa etmek üzere çıktığımız yolda bilgili ve tecrübeli çalışanlarımızla birlikte her geçen gün daha da üretmekte, ürettiklerimizi de toplum yararına sunarak hem Ordu ilinin hem de bilim dünyasının fayda sağlayabileceği şekilde geliştirmeye devam etmekteyiz." şeklinde konuştu.