Ordu Üniversitesi Sarıkamış Nöbetinde

09.01.2017

Üniversitemiz öğrencileri, Sarıkamış Harekatı’nın 102’nci yıl dönümünde Sarıkamış şehitlerini anmak için Ünye’de düzenlenen yürüyüş programına ve Boztepe’de düzenlenen saygı nöbetine katıldı.

Ordu Valiliği ile Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikler kapsamında Sarıkamış şehitlerini anmak için bir program düzenlendi. Sarıkamış’ta donarak şehit düşen 90 bin asker için yapılan anma yürüyüşünde Ünye Meydanı’ndan şehrin çıkışına kadar 2 kilometre yol yüründü. Etkinliğin devamında Boztepe’ye yürüyerek tırmanan 90 genç zirveye ulaştıktan sonra saygı nöbetinde bulunmak için çadır kurdu. 500 metre yüksekliğindeki Boztepe’de karlar üzerinde çadır kurularak akşam namazının kılınmasının ardından sabaha kadar süren saygı nöbeti başladı. Düzenlenen anma yürüyüşü ve saygı nöbetine Ordu Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı öncülüğünde Üniversitemiz öğrencileri de katıldı. Saygı nöbeti, Boztepe‘de çadırlarda konaklanma ve sabah namazının toplu bir şekilde kılınmasıyla sona erdi.