İletişim Önemli Linkler BİDB Servis

Üniversitemiz ile Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında “Eğitimde İş Birliği” Protokolü İmzalandı

06.01.2017

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş’ı Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki “Eğitimde İş Birliği” protokolünü imzalamak amacıyla makamında kabul etti.

Bu protokolle birbirine kaynak teşkil eden kurumların eğitimde iş birliği yaparak tüm temel eğitim ve ortaöğretim kademelerindeki öğrencilere milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerin kazandırılması hedeflenmektedir. Ayrıca akademisyenlerin ve öğretmenlerin karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunması, öğretmenlerin mesleki ve akademik gelişimlerine katkı verilmesi, din eğitimi ve öğretiminde ortak aklın verilerinden yararlanılması amaçlanmaktadır.

İmzalanan protokol sonrasında açıklama yapan Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, “ Ordu Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında imzalanan genel bir protokolümüz vardı. Bu protokol kapsamında Üniversitemizin diğer fakülteleriyle de İl Müdürlüğümüz arasında yardımcı protokoller imzalamaktayız. Bugün de Milli Eğitim Bakanlığımızın tavsiyeleriyle Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili olması sebebiyle Sayın Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ile protokolü imzalamak üzere birlikteyiz. Üniversiteyle olumlu ve yapıcı bir iş birliğimiz var. Sayın Rektörümüz bize her zaman yakın alaka gösteriyor. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Evrensel bilime olan katkılarının yanı sıra bölgesel sorunların giderilmesinde de önemli katkılar sağlayan üniversitelerin tüm il milli eğitim müdürlüklerince ortaklaşa gerçekleştireceği Eğitim İşbirliği Protokolü’nün ilk ve orta öğretim düzeyindeki eğitim sistemine önemli kazanımlar sağlayacağı kanaatindeyim. Ordu Üniversitesi ilindeki ve bölgesindeki bütün kurumlarla bu tür protokoller imzalayarak ortak iş birlikleri yoluyla projeler üretiyor. Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle önceden yürüttüğümüz birçok iş birliği programı mevcut. Milli Eğitim Müdürlüğünün bütün çıktıları aslında üniversitelerin girdileri şeklinde düşünülmelidir. Bugün de imzaladığımız protokolle o çıktılara yardımcı olmak ve onların çok daha iyi bir şekilde üniversitelere girmesi amacına yönelik bir protokol imzaladık. Üniversitemiz bütün kurum ve kuruluşlara her türlü katkı ve desteği sağlayarak iş birliklerine devam edecektir.Böylesi bir işbirliği ile eğitim sistemindeki niteliğin artmasına vesile olmaktan ve ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine hizmet etmekten duyduğumuz kıvancı belirtmek isterim. İmzalanan protokolün kurumlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. “ şeklinde konuştu.

T.C. Ordu Üniversitesi © 2015 Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU Telefon : 0 ( 452 ) 226 52 00