İletişim Önemli Linkler BİDB Servis

ODÜ’de “Başarıya Giden Yol” Konferansı Verildi

28.12.2016

Üniversitemizde Kastamonu Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen tarafından “Başarıya Giden Yol” konferansı verildi.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının düzenlemiş olduğu konferans Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansa, Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta, Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Prof. Dr. Tevfik Noyan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Başarının büyülü bir kelime olduğunu söyleyen Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, “Başarı belirlenen bir hedefe gitmenin adıdır. Onun için günlük hayatımızda başarılı olmak isteriz. Başarının altını üstünü doldurmazsak, başarıda toplam kaliteyi düşünmezsek, sadece tek başına başarı olarak düşünürsek başarı insana mutluluk getirmez. Başarı çok şeydir ama başarı her şey değildir.” dedi.

Akademik başarıda en önemli şeyin oturmak ve yoğunlaşmak olduğuna vurgu yapan Şen, “ Başarıda şu iki sözü hiç unutmayın: Ben bunu yaparım ve ben bunu yapamam. Ben bunu yaparım dediğinizde önünüze dünya kadar kapı açılır. Hayatta başarılmayacak hiçbir iş yoktur, başarıya ulaşacak kadar çalışmak kaydıyla. Başarıya giderken usul esastan önce gelir. Başarının önündeki en büyük engel ise “ben bunu yapamam” cümlesidir. Yapamam dediğinizde bütün kapılar kapanır.” şeklinde konuştu.

Şen, “Başarının 4 unsuru vardır: başarıya odaklanan kişinin olması lazım, hedeflerin modüler olması lazım, yoğunlaşılması lazım, usulü iyi seçmek lazım. Geçici başarıların peşinde olmayın başarı kalıcı olmalı ve bize yakışır olmalı. Biz fakülte mezunuysak aldığımız diplomaya yakışmış olmamız lazım. Diyelim ki akademik hayatta kendimize profesör olmayı hedefledik, iyi bir profesör olabilmek için o profesörlüğün içini doldurmamız lazım.” dedi.

Başarıya giden yolda örnek alınabilir olunması gerektiğini vurgulayan Şen, “ Biz kendi mesleğimizde örnek alınabilir olmazsak kimse bizim mesleğimize özenmez. Mesleğimizin hakkını verirsek herkes bize özenir. Başarısızlık hedefe ulaşamamanın bir adıdır. Başarının yerini yapmazsak başarısızlık başarının arkadaşıdır. Hayatımızın her alanında başarılı olma sevdasına düşersek bu mümkün değildir.” diye konuştu.

Konferans, Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın, Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen’e teşekkür belgesi takdim etmesinin ardından sona erdi.

T.C. Ordu Üniversitesi © 2015 Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU Telefon : 0 ( 452 ) 226 52 00