Ortopedik Onkoloji Bölgesel Eğitim Toplantısı ODÜ Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

26.12.2016

10. Ortopedik Onkokoji Bölgesel Eğitim Toplantısı Üniversitemiz Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı ev sahipliğinde yapıldı.

Ordu Anemon Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Tevfik Noyan, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Derneği Kemik ve Yumuşak Doku Tümörleri eski Başkanı Prof. Dr. Murat Hız ve ülkenin önde gelen ortopedik tümör cerrahları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Türk Ortopedi ve Travmatoloji Derneği Kemik ve Yumuşak Doku Tümörleri eski Başkanı Prof. Dr. Murat Hız, toplantının Ordu’da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bugün burada konu ile ilgili bilgi verecek arkadaşlarımız ortopedinin temel taşlarını koyan insanlardır. Yaklaşık 30 yıl içerisinde el ele vererek Türk Ortopedik Onkolojisini, neredeyse dünya standartlarının üzerine çıkarmış durumdayız.” şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Tevfik Noyan, Ordu Üniversitesi ve Tıp Fakültesinin gelişimi hakkında bilgiler vererek, “ Bilgi ve teknoloji çağında yaşamaktayız, bilgilerin her gün yenilendiği bir dönemdeyiz. Değerli hocalarımızdan burada öğreneceğimiz bilgilerin çok önemli olduğunu düşünüyor ve toplantının burada yapılmasını da bilgiye ulaşılması açısından bir fırsat olarak görüyorum. Bu toplantının Ordu’da yapılmasına öncülük eden öğretim üyelerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Koordinatörlüğünü Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Alper Çıraklı'nın yaptığı toplantı iki oturum halinde gerçekleşti. Toplantıda iskelet kemik ve yumuşak doku tümörleri, alanında uzman ortopedik tümör cerrahları tarafından tartışıldı.