BESYO Performans Laboratuvarı Gelişmeye Devam Ediyor

22.12.2016

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Performans Laboratuvarı eklenen yeni cihazlarıyla çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Hem Türkiye hem de Karadeniz Bölgesi‘ndeki en gelişmiş laboratuvarlardan biri olan Avrupa standartlarına uygun ve modern tasarıma sahip BESYO Performans Laboratuvarına; test ve ölçümler yapan son teknolojiye sahip 18 farklı cihazın yanına bu yıl paletli koşu bandı da eklendi. Bu cihazlarla sporculara izokinetik kas kuvveti ölçümü, izokinetik denge ölçümü,  vücut analiz ölçümü, oksijen kapasitesi ölçümü, aerobik ve anaerobik güç ölçümü ile çoklu reaksiyon ölçümü gibi birçok ölçümler de yapılabiliyor. Bunların yanı sıra Performans Laboratuvarında bulunan cihazlar ile yapılan test ve ölçümlerle hem öğrenciler müfredatta işledikleri derslerin eğitimini uygulamalı olarak alırken hem de BESYO öğretim elemanlarının ulusal ve uluslararası alanda yaptıkları bilimsel ve akademik çalışmalarına katkı sağlıyor.

Performans Laboratuvarının bölgede ilk olma özelliği taşımasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Yarılgaç, “ Çağın gereklerine uygun ve son sistem cihazlarla donatılmış Performans Laboratuvarına bu yıl içerisinde performans test ve ölçüm cihazlarının yanı sıra paletli koşu bandı da eklendi. Bu kapsamda daha genişletilmiş bir laboratuvar elde edilerek burada verilen hizmet daha da artırılacak. Zaten bizim de amacımız Ordu Üniversitesini her alanda en üst seviyelere çıkarmak. Çalışmalarımızı da bu amaç doğrultusunda hız kesmeden sürdürüyoruz. Üniversitemizin bünyesindeki bütün birimlerimiz için bu tarz çalışmaları yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.” dedi.