ODÜ 2. Lig Voleybol Müsabakalarına Ev Sahipliği Yapıyor

20.12.2016

2. Lig Voleybol Grup Müsabakaları Üniversitemizde başladı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen 2. Lig Voleybol Grup Müsabakaları açılış törenine Rektör V. Prof. Dr. Tevfik Noyan, Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercüment Erdoğan, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı İbrahim Çalış, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, “Genç nüfusa sahip olan ülkemizde spora olan yatırımlar her geçen gün artıyor. Bununla birlikte farklı alanlarda yapılan spor organizasyonlarının da sayıları artıyor. Böylelikle gençlerimiz spor salonlarında zamanlarını en kaliteli şekilde geçiriyorlar. Spor çatısı altında bir araya gelen ve bu yarışmaya katılan takımlara başarılar diliyorum ve müsabakaların ilimize ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Rektör V. Prof. Dr. Tevfik Noyan, “Müsabakalar dört gün boyunca bayanlarda 5, erkeklerde 6 takım olmak üzere Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşecek. Bu tür organizasyonlar, üniversitelerin birbirlerini tanımasına ve kaynaşmasına imkan sağlamaktadır. Ülkemizin birlik, beraberlik ve dayanışmaya ihtiyacı olduğu bu günlerde spor müsabakalarının centilmen bir hava içerisinde geçmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

Üniversitemiz halk oyunları ekibinin gösterisiyle devam eden açılış töreninin ardından Bayburt Üniversitesi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi bayanlar voleybol takımı müsabakası başladı. 24 Aralık’a kadar devam edecek olan voleybol müsabakalarında Üniversitemiz başta olmak üzere, Karadeniz Teknik, Gümüşhane, Kafkas, Ardahan ve Bingöl Üniversiteleri voleybol takımlarının müsabakaları gerçekleşecek.

Ayrıca Üniversitemiz erkek voleybol takımı bugün Ardahan Üniversitesi ile olan müsabakayı 3-1 kazandı.