Prof.Dr.Yunus ŞILBIR Hocamızı Ebediyete Uğurladık

Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yunus ŞILBIR Yakalandığı amansız hastalık sonucu 12 Kasım 2010 saat:23.10'da hayata gözlerini yumdu.

Değerli hocamız Prof. Dr. Yunus ŞILBIR'ın vefatı nedeniyle, 10 yıl boyunca görev yaptığı Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesi'nde 13 Kasım 2010 Cumartesi günü Saat 09:30'da tören düzenlendi, sevenleri Yunus ŞILBIR'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Ordu Belediye Başkanı Seyit TORUN, Rektörümüz Prof. Dr. Haluk KEFELİOĞLU, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. S. Zeki BOSTAN başta olmak üzere, törene  Ordu Üniversitesi akademik ve idari personeli, öğrenciler ve Prof. Dr. Yunus ŞILBIR'ın dost ve akrabaları katıldılar. ODÜ Rektörü  Prof. Dr. Haluk KEFELİOĞLU yaptığı konuşmada; "Sözün bittiği yerdeyiz. Bir insan, kendisini hatırlayacak kimse kalmamışsa gerçekten ölür şeklinde bir söz vardır. Yunus hocamız, bir bilim adamı idi. Dolayısı ile o çalışmaları ile her zaman yaşatılacak. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine sabır diliyorum"dedi. Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanlığı görevini yürütmüş olan Prof. Dr. Yunus ŞILBIR'ın acılı oğullarına ise " Arkanızda kocaman bir Ordu Üniversitesi var. Biz her zaman yanınızda olacağız" diyerek baş sağlığı diledi.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan KARADENİZ ise " Çok değerli hocamız, arkadaşımız, Prof. Dr. Yunus ŞILBIR'ı kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz.Mekanı Cennet olsun. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum"dedi. Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden  Prof. Dr. Metin KARA; "Hayatımın en zor konuşmalarından birini yapıyorum. Yunus hocamızın gözleri çakmak çakmaktı. Her zaman neşe saçardı. Ama bu gün bizleri ne yazık ki güldürmüyor, ağlatıyor" dedi. Ordu Üniversitesi'nde yaşanan büyük acıyı  dile getirdi.

Prof.Dr.Yunus ŞILBIR için uzun yıllar hizmet verdiği Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesi'nde düzenlenen törenin ardından cenaze namazı kılındı. Değerli hocamız; sevenlerinin duaları ve göz yaşları ile son yolculuğuna uğurlanmak üzere doğduğu belde olan Trabzon merkeze bağlı Yeşilova beldesine götürüldü. Buradaki törene ailesi başta olmak üzere hemşehrileri, Ordu Üniversitesi Akademik ve İdari Personelleri, Ordu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Haluk KEFELİOĞLU ve eski arkadaşı olan Rize Valisi Sayın Seyfullah HACIMÜFTÜOĞLU'da katıldı. Prof.Dr.Yunus ŞILBIR'ın naaşı burada kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında göz yaşları arasında toprağa verildi.