Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Veritabanları İçin Kullanıcı Eğitimi Verildi

12.10.2016

Üniversitemiz tarafından kullanıma sunulan Clinical Key veritabanı ve Doktorlar tarafından sık başvurulan UpToDate veritabanının kullanımına yönelik olarak Gemini Firması ile Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı'nca  Eğitim Semineri düzenlendi.

ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim programında; Clinical Key veritabanının kapsadığı tıbbi ve cerrahi dergiler, referans kitapları,  klinik monografları ve videolardan bahsedildi. Ayrıca, Yüksek Öğretim Kurulu tarafından lisanslanarak Sağlık Bakanlığı’na bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinin kullanımına sunulan UpToDate Klinik Karar Destek Sisteminin kapsamı hakkında önemli bilgilerin verildiği toplantıda; doktorların hastalık teşhisinde bulunurken ve tedavi planı hazırlarken; klinik bilgilerin hızlı ve etkin şekilde paylaşılmasına olanak veren sistemsel özellikler anlatıldı.