Rektör Yarılgaç’tan Avrupa Şampiyonu Urguya Us’a Ödül

27.09.2016

Genç Bayanlar 60 kilogramda Avrupa Şampiyonu olan Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Urguya Us’u, Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç makamında kabul ederek tebrik etti.

18-27 Eylül tarihleri arasında Ordu Durugöl Spor Tesislerinde yapılan “Yıldız ve Genç Bayan Avrupa Boks Şampiyonası”nda Rus rakibini yenen Urguya Us altın madalya alarak Avrupa şampiyonu oldu. Galibiyetten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Yarılgaç,  “Öncelikle bizi gururlandırdığı için kendisine çok teşekkür ediyorum. Ülke olarak spor alanında aslında istediğimiz noktada değiliz. Bireysel sporlarda takım sporlarına göre daha iyiyiz. Biz kabiliyetli çocuklarımızın daha iyi eğitim alması ve kendi branşında başarı sağlamasını istiyoruz. Öğrencimiz Dünya şampiyonu unvanı olan bir rakibini raunt vermeden yendi ve kendisi dünya şampiyonu unvanına sahip oluncaya kadar çalışmalarına antrenmanlarına devam etmeli. Üniversite yönetimi olarak Urguya ve onun gibi başarılı öğrencilerimizi her zaman destekliyoruz ve her zaman onların yanındayız.” şeklinde konuştu. Yarılgaç, kazanılan bu galibiyetin Ordu Üniversitesinin adıyla birlikte anılmasından mutluluk duyduklarını, bu başarının diğer öğrencilerimize ilham vereceğini ve örnek teşkil edeceğini, öğrencimizin sporcu olarak yakaladığı gurur verici başarıyı eğitim hayatında da sürdürmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Avrupa Şampiyonu Urguya Us’a Rektör Yarılgaç tarafından tablet bilgisayar hediye edildi.