Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’tan Yeni Öğrencilere Hoş Geldiniz Mesajı

Sevgili Gençler,

2006’da başlattığımız bilim seferberliğinde sizler de birer eğitim neferi olarak giderek büyüyen Ordu Üniversitesi ailesinin önemli bir ferdi oldunuz. Ülkemizin parlak geleceğinde kayda değer roller üstlenecek olan siz genç nesiller; bilim, sağlık, spor ve sanat dallarında Üniversitemizde çeşitli eğitimler alacak ve aldığınız eğitimler neticesinde, ülkemizin kalkınmasından çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmasına, bilimin ilerlemesinden gelenek ve göreneklerimizin yaşatılmasına kadar çok geniş bir yelpazede bu vatanın ve milletin her unsuruna, mukaddes her değerine katkı sağlayacaksınız. Yüzyıllara dayanan kadim kültürümüz de sizin sayenizde ebediyete dek yaşayacaktır.

Hayatın bir bayrak yarışına benzediğini sizlere hatırlatarak şunu belirtmek isterim ki sizler; lisans, lisansüstü ve doktora çalışmalarınız ile bilim yolunda sağlam adımlarla yürüyerek sonsuza kadar payidar kalacak olan bu aziz millete ve devlete üstün çabayla hizmet etmeyi bir görev bilmelisiniz.

Gençler, hayat bir hamura benzer; bu hamura şekil verecek olanlar sizlersiniz. Kendinize daima hedefler belirlemeli ve bu hedefler doğrultusunda üniversite yaşamınız boyunca çalışmalar yapmalı, tabir-i caizse gecenizi gündüzünüze katarak çalışmalısınız. İfade ettiğimiz bu merhalelerden sonra hayatınıza, ailenize, vatanımıza ve milletimize doğru bir istikamet verebilirsiniz. Başarının anahtarının çalışmak olduğunu hiçbir zaman unutmayınız. “İlim Çin’de de olsa gidip alınız.” sözü bilgi ve çalışmaya gösterilmesi gereken ehemmiyeti açıkça ortaya koymaktadır. Dolayısıyla sizler her zaman bilimden faydalanarak kendiniz, aileniz ve ülkeniz için çalışmalısınız.

Atalarımızın da dediği gibi dert çekmeden bal yenmez. Hayatınız boyunca hiçbir şey size bir altın tepside sunulmayacak. O zaman hayat boyu yılmadan çok çalışmanız gerektiğini hatırlayacaksınız. Einstein, “Hayat, bisiklet kullanmaya benzer; durursanız düşersiniz.” diyor. Durmadan, yılmadan çalışarak her şeyin üstesinden gelip birçok şeyi başaracağınızı işte o zaman göreceksiniz.

Ordu Üniversitesinin bütün sevgili öğrencileri, başarının tek anahtarının çalışmak olduğunu sizlere bir kez daha hatırlatarak 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını tüm kalbimle temenni ederek hoş geldiniz diyorum.