ODÜ, Dinamik Yapısıyla Bilimsel, Kültürel ve Sosyal Faaliyetlerini Yıl Boyunca Devam Ettirdi

23.08.2016

Üniversitemizde 24 öğrenci kulübü, Kurumsal Gelişim Koordinatörlüğü ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından 2015-2016 eğitim-öğretim yılı içerisinde ulusal, bölgesel ve yerel çapta onlarca organizasyona imza atıldı. Söyleşi, konferans, çalıştay, panel, konser, tiyatro, yarışma, gezi gibi birçok farklı ilgi alanına yönelik faaliyet Üniversitemizde başarıyla gerçekleştirildi.

Üniversitemizin bünyesinde uluslararası çapta “AB Ufuk 2020 Programı Bilgilendirme Toplantısı ve Hocalı Katliamı Anma Programı”; ulusal alanda “ 4.  Geleneksel 1. Ulusal Robot Yarışması ve Üniversiteler Arası Boks Turnuvası”; bölgesel düzeyde “Karadeniz Karma Görsel Sanatlar Sergisi ve Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları”; yerel manada “Ordu Değerleriyle Buluşuyor ve Hamsi Şöleni” gibi çok geniş bir yelpazede Üniversitenin sosyal yaşamını canlı tutmayı hedefleyen sayısız etkinlik yapılmıştır. Bu tarz çalışmalarda Üniversitemiz, bilim ya da spor dünyasının yakından tanıdığı önemli isimleri düzenlediği etkinlikler çerçevesinde konuşmacı olarak ağırladı. Rıdvan Dilmen, Engin Tuzcuoğlu, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, İsmail Kapan, Hakan Meriçler, Elif Güreşçi, Ümit Tokcan, Hasan Ulusoy gibi tanıdık birçok sima Üniversitemiz tarafından öğrencilerle buluşturuldu.

Konuyla ilgili olarak Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç şunları dile getirdi: “Kurumumuz bünyesindeki her birim, amaçladığımız 24 saat yaşayan kampüs hedefinde hareket etmekte. Göze ve gönle hoş gelen, akla mantığa uygun işler yapmak çabasındayız. Her öğrencimiz hatta akademik ya da idari personelimiz, bu etkinliklerden istifade etmekte. Bizler, eğitim-öğretimi sadece ders bazında yapmıyoruz; öğrencilerimizi ve personelimizi konunun uzmanlarıyla bu etkinliklerde bir araya getirip eğitimi en üst seviyede yapmaya çalışıyoruz. İçtimai hayata yönelik bu tarz çalışmalarımızın her yıl artarak devam edecek çünkü öğrencilerimizin meziyetlerini bu yöntemle teyit etme yoluna gidiyoruz. Dirayetli nesilleri, cihanşümul düşünen insanları yetiştirmek gayesiyle sosyal etkinliklerimizi aksatmadan sürdürmeye devam edeceğiz.”