ODÜ’ye Sorbonne ve Descartes Üniversitelerinden Ziyaret

16.08.2016

10. yılını dolduran, bilimin ışığında eğitim basamaklarını hızla çıkan, adından uluslararası akademik camiada sıkça söz ettiren Ordu Üniversitesini, Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Sorbonne ve Descartes Üniversiteleri öğretim üyeleri ziyaret etti.

Sorbonne Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yves Charbit, Paris Descartes Üniversitesi Göç ve Toplum Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Veronique Petit ve UNESCO Kültürel Diplomasi Kürsü Başkanı ve Ordulu Doç. Dr. Naciye Selin Şenocak; Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette ODÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Gökhan Özsoy da hazır bulundu.

Kurumlar arası ortak projeler yürütmek ve eğitim faaliyetleri başlatmak amacıyla gerçekleşen ziyarette fikir alışverişi yapıldı. Üniversitelerin ortak çalışma alanlarının belirlenmesi, karşılıklı öğrenci ve akademisyen değişimi gibi konularda fikir birliğine varıldı.

1257 yılında kurulan ve birçok dilde eğitim veren Sorbonne Üniversitesinin 10 bini uluslararası olmak üzere 60 bin öğrencisi bulunmaktadır. Sorbonne Üniversitesi, araştırma ve öğrenmeye dayalı projeler geliştiren Fransa’daki köklü üniversitelerden biridir. Öğrencilerine kaliteli eğitim fırsatları sunan üniversiteler ile ortak çalışmalar ve bilimsel faaliyetler gerçekleştirmek bu Üniversitenin projeleri arasında bulunmaktadır.

1971 yılında kurulan ve adını ünlü filozof Rene Descartes’ten alan Descartes Üniversitesi, Fransa’nın ilk Teknoloji Enstitüsüne sahip üniversitelerinden biridir. Descartes Üniversitesi; tıp, eczacılık, beşeri bilimler, fen bilimleri, hukuk alanlarında gelişme göstermiş ve bu alanlarda lisansüstü eğitim faaliyetleri yürütmektedir.

Gerçekleştirilen ziyaretten memnun olduğunu ifade eden Rektör Yarılgaç, ”Ordu Üniversitesi henüz çok genç olmasına rağmen gösterdiği gelişimle kendini ulusal ve uluslararası alanda kanıtlamış durumdadır. Bilimsel çalışmaları ve eğitim kalitesiyle ODÜ kabına sığmayan bir eğitim-öğretim merkezi konumundadır. Yakın zaman içerisinde uluslararası alanda birçok üniversite ile anlaşmalar gerçekleştirdik ve bu anlaşmalar doğrultusunda faaliyet göstermeye devam ediyoruz. Sorbonne ve Descartes Üniversiteleriyle akademik faaliyetler yürütmek adına yaptığımız bu ön görüşme bizi gerçekten memnun ediyor. En kısa süre içerisinde kurumlar kendi içerisinde gerekli çalışmalarını tamamlayarak ortak çalışma sürecini başlatabilirler.” şeklinde konuştu.