ODÜ BESYO’ya Rekor Sayıda Başvuru Yapıldı

27.07.2016

Ordu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) 2016-2017 eğitim öğretim yılında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ile Spor Yöneticiliği Bölümlerine öğrenci alımı için yapılacak olan özel yetenek sınavı rekor sayıda başvuru ile bugün başladı.

Geçtiğimiz yıl 1887 kişinin başvurduğu özel yetenek sınavına bu yıl 3980 kişi başvurdu. 18 Temmuz’da başlayan ve 26 Temmuz’da sona eren özel yetenek sınavı için kız öğrencilerden 1030, erkek öğrencilerden ise 2950 kişi ön kayıt yaptırdı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen adaylar bugün parkuru en kısa sürede tamamlamak için yarışmaya başladı.

Beden eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu’nda başlayan yetenek sınavında aday öğrenciler çift ayak kasaya  sıçrama, düz takla, denge, engel geçişi, top  atma  çizgisi, pas potası, slalom, top değiştirme ve sıçrama olmak üzere 9 istasyondan oluşan koordinasyon parkurunu en kısa sürede tamamlamak için ter dökecekler.

Sınavda adayların performansları fotosel adlı özel ölçüm sistemi ile anında kayıt altına alınarak sisteme aktarılacak. Sınavın hemen ardından yapılacak değerlendirmeler sonucunda Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümüne 40 öğrenci, Spor Yöneticiliği Bölümü 1. ve 2. Öğretim programlarına ise toplamda 90 öğrenci alınarak toplamda 130 öğrenci alımı yapılacak.  Alımı yapılacak olan öğrencilerin %40’ı bayanlardan %60 ı ise erkeklerden oluşacak. Beş gün sürecek olan sınav 31 Temmuz’da sona erecek.

Sınav sonuçları Sınav Yürütme Kurulu tarafından değerlendirilecek. Özel yazılım programı ile otomatik olarak gerçekleştirilecek olan değerlendirmelerde YGS puanı ve Özel Yetenek Sınavı’nda göstermiş oldukları performans dikkate alınarak değerlendirme yapılacak.