ODÜ Otomotiv Sektörüne Ara Eleman Yetiştirmeye Devam Ediyor

20.07.2016

Son yıllarda motorlu araçlar teknolojisi çok önemli gelişme kaydediyor. Ülkemiz bu teknik gelişmenin ışığında dünyanın araç üretim üssü haline geldi. Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü, ülkemizde ve dünyadaki bu hızlı gelişime uygun olarak mesleki yeterliliğe sahip donanımlı öğrencilerini yetiştirmeye devam ediyor.

Araç sayısındaki hızlı artış, aynı zamanda servis ağlarının da çoğalmasına hemen her bölgede yeni iş sahalarının açılmasına neden oluyor. Hem imalat aşamasında hem de satış sonrasında istihdam edilen nitelikli eleman sayısında sürekli artış ve ihtiyaç meydana geliyor.

ODÜ, Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojisi Bölümü oluşturduğu mekanik laboratuvar içerisinde teorik - pratik eğitimler ve staj çalışmalarının yanı sıra teknik bilgiler vermeye yönelik geziler ile öğrencilerini geleceğe hazırlıyor. Yüksekokul ortamında, dönem içindeki eğitim ve etkinliklerle öğrenciler mesleklerine tam donanımlı olarak hazırlanıyor. Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü, dünyada en hızlı ve en çok gelişen otomotiv sektöründe ülkemizin kendi yerli otomobilini üretmeye başlamasında iş gücünü destekleyici büyük rol oynayacaktır.

Bu amaçlar doğrultusunda ODÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü 7 otomotiv firmasıyla yapılan eğitim işbirliği protokolü ile öğrencilerinin saha ortamında uygulamalı ders konusunda büyük adımlar atmıştır. Ayrıca "Prototip Motorlu Araçlar Yarışması"na katılan ODÜ öğrencileri üç dalda 1. olmuştur.