ODÜ’de Yapı ve Onarım İşleri Hız Kazandı

14.06.2016

2015-2016 eğitim öğretim yılının sona ermesinin ardından Ordu Üniversitesi kampüs alanındaki yapı ve restorasyon çalışmalarını hızlandırdı.

1 milyon 300 bin metrekareden fazla açık alana, 95 bin metrekareden daha fazla kapalı alana sahip olan ODÜ’de yeni döneme hazır olması planlanan yapı ve onarım işleri devam ediyor. Cumhuriyet Yerleşkesi’nde başlayan çalışmaları Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç yerinde inceledi. Yapılan incelemeler sırasında Yapı İşleri Daire Başkanı Recep Arslan, Rektör Yarılgaç’a yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi.

Kampüs alanının doğu cephesinde bulunan, hafriyat için kullanılmış olan yol kapatılarak yerine 250 metre uzunluğunda çevre koruma duvarının temeli atıldı. Bu sayede yerleşkenin güvenlik seviyesi daha da yükselmiş oldu. Bir diğer çalışma ise Morfoloji Binasının batı cephesinde yer alan yaklaşık 4 bin metrekare alan üzerinde yapımı devam eden alt yapı ve peyzaj çalışmaların sonucunda öğrenci ve üniversite personelinin kullanabileceği yeşil alan üzerine yürüyüş yolları ve dinlenme alanları oluşturulacak. Çalışmaları tamamlanmasıyla bu alan sosyal aktivitelerin yapılacağı bir konum haline gelecek.

Çevre Dostu ODÜ

2014 yılında doğalgaz kullanımına başlayan Ordu Üniversitesi tüm kapalı alanlarının doğal gaz ile ısınma işlemini tamamlıyor. Daha önce sıvı yakıt kullanarak ısınma sorununu çözen Morfoloji Binası, doğayı kirletmeyen çevre dostu olarak bilinen doğalgazı yapılan çalışmalar sonucunda kullanmaya başlayacak. Çalışmaları yerinde inceleyen Rektör Yarılgaç, doğalgaz dışında yapılması planlanan diğer çalışmaların da eş zamanlı olarak yapılacağını ve özellikle ilçelerde bulunan kampüslerde bütün birimlere ait yapı çalışmalarının 2016-2017 eğitim öğretim dönemine yetiştirme gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.

Cumhuriyet Yerleşkesi içerisinde yer alan Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan ve çalışmaları devam eden camii inşaatını da ziyaret eden Rektör Yarılgaç, camiinin tam olarak ibadete açılması için vakıfla iletişim halinde olduklarını dile getirdi.