ODÜ Merkezi Kütüphane Binasının İnşaat Çalışmaları Başladı

07.06.2015

Ordu Üniversitesi ile Onur Taahhüt Taşımacılık ve Tic. Ltd. Şti. firma sahipleri Onur Çetinceviz ve İhsan Çetinceviz arasında imzalanan protokol çerçevesinde Cumhuriyet Yerleşkesi içerisinde hayata geçirilecek olan ODÜ Merkezi Kütüphane binasının inşaat çalışmaları başlatıldı.

İnşaat alanında incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a Genel Sekreter Metin Karakuş eşlik etti. Yaklaşık 4 bin 500 metrekare brüt alana sahip merkezi kütüphane binasında, 182 metrekare güncel süreli yayınlar salonu, 350 metrekare dijital kütüphane salonu, 120 metrekare yazma eserler bölümü, 765 metrekare konulu kitap salonu ve 250 metrekare açık kafeterya salonu bulunuyor. Ayrıca yapılacak bina içerisinde Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı idari birimleri, bireysel ve grup çalışma salonları ve ofisler yer almaktadır.

Üniversitemiz akademisyen ve öğrencilerine 7/24 açık olacak olan Merkezi Kütüphane, okuma salonu ve kitap salonundan oluşan kütüphane binasında bilgiye hızlı erişimin sağlandığı ve öğrencilerin birbirleriyle daha fazla etkileşim içinde oldukları birimler yer alacak.

Geleneksel kütüphanelerden farklı olarak son derece modern ve her türlü teknolojik imkanı içerisinde barındırabilecek şekilde tasarlanan merkezi kütüphane binasının 2017 yılı Haziran ayı sonunda tamamlanması planlanıyor.

Ordu Üniversitesinin kullanıcılarının ihtiyaçlarına göre tasarlanan çağdaş kütüphanesi ile bilime katkı sağlamaya devam edeceğini belirten Rektör Prof. Dr. Yarılgaç, “Yeni yapılacak olan son derece donanımlı ve çağın gereklerine uygun kütüphanemizden akademisyen ve öğrencilerimiz fazlasıyla istifade edebilecekler, bilgiye daha çabuk ulaşabilecekler ve bunun neticesinde yeni bilgi üretmede hiçbir zorluk yaşamayacaklar. Bununla birlikte merkezi kütüphane binası gerek teknik özellikleriyle gerekse görselliği ile akademisyen ve öğrencilerimizin kütüphaneyi daha sık kullanmasına yönelik tasarlanmıştır. Her türlü mimari detayın düşünüldüğü kütüphanemiz üniversitemizin birikimini ve entelektüel yapısını en iyi şekilde yansıtacaktır.” dedi.