Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan ODÜ’de

30.04.2016

Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan, “Milli Egemenlik ve Medya” konulu söyleşide ODÜ’lü öğrencilerle bir araya geldi.

Ulubey Meslek Yüksekokulu Gazetecilik ve Habercilik Bölümü tarafından düzenlenen “Medya Çalıştayı”nın son gününde Kapan, öğrencilere anayasa ve medya ilişkisi hakkında bilgiler verdi. Ordu Üniversitesi Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşi programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Ulubey Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Zekai Tarakçı, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Ulubey MYO Gazetecilik ve Habercilik Bölümünün gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerinden oluşan tanıtım filmiyle başlayan söyleşi Kapan’ın Anayasa’da belirlenen basın kanunları ve ilkeleri hakkında yaptığı sunumuyla devam etti. Anayasa’da belirlenen basın kanunları ve ilkeleri hakkında öğrencilere bilgiler aktaran Kapan, “Devletin en büyük özelliği egemenlik yetkisidir. Anayasadaki hüküm, tüm yargıyı denetler. Anayasa üzerindeki eleştiriler, sınırı aşmamalıdır.” dedi.

Türkiye’nin son 40 yıldır teröre maruz kaldığını ve buna rağmen ’medya hürriyeti’ ve ‘düşünce hak ve hürriyetleri’ konusunda yaptığı düzenlemelerin son derece önemli olduğuna dikkat çeken Kapan, “2001’den itibaren ABD’de, İngiltere’de İspanya’da terör hadiseleri baş gösterince oralarda inanılmaz olağanüstü tedbirler getirildi. Hala ABD’de de, İngiltere’de, İspanya’da ve şimdilerde Fransa ve Belçika’da teröre karşı olağanüstü hal yöntemleri var ve uygulanıyor. Bir kişi uçakta ’Allah’ kelimesi söyledi diye uçuşu iptal ediyorlar ve yolcuyu aşağı indiriyorlar. Teröre son 40 yıl boyunca en fazla maruz kalan bir ülke olarak Türkiye’nin bu mana da ‘medya hürriyeti’ ile ilgili ‘düşünce hak ve hürriyetleri’ ile ilgili gerçekçi olarak yaptığı düzenlemelere normal şartlarda kimsenin itiraz etmemesi lazım. Ama terör örgütleri üzerinden Türkiye’ye operasyon yapan ülkelerin propaganda unsurları bizdeki 5. kol elamanları ile birleşerek sürekli bu kara propagandayı yapıyorlar. Bunlara karşı tabi ki sessiz kalmayacağız ve müdafaamızı yapacağız ama unutmayalım ki bu eleştiriler hiçbir zaman bitmeyecek” diye konuştu.

Söyleşi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan’ın Kapan’a plaket takdiminin ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.