Hakan Meriçliler, Murat Demirbaş ve Onur Erbilen ile ODÜ’de Tiyatro Konuşuldu

23.03.2016

Üniversitemiz Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi tarafından “Tiyatro Sanatının Gelişiminde Üniversite Gençliğinin Önemi” konulu panel gerçekleştirildi.

MSSF’nin yeni binasının Konser Salonu'nda düzenlenen panele, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Yener, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Oturum başkanlığını MSSF Öğretim Görevlisi Dr. Vahdet Yasin Akyüz’ün yaptığı panele konuşmacı olarak, Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Hakan Meriçler, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Yayın ve İletişim Koordinatörü T. Murat Demirbaş ve Devlet Tiyatroları Dramaturgluk Birimi Ankara Sanat Tiyatrosu Oyun Yazarı Onur Erbilen yer aldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, öncelikle programın yeni MSSF Konser Salonu'nda yapılmasından ve salonun ilk etkinliği olmasından mutluluk duyduğunu belirtti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Noyan, “Bugün Üniversitemizin 10. Kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında üniversitemize gelerek bizleri onurlandıran değerli katılımcılarımıza ve paneli hazırlayan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi akademisyenlerine Ordu Üniversitesi adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Ağırlıklı olarak usta tiyatrocu Haldun Taner’in konuşulduğu panelde, katılımcılar Ordu’nun sadece coğrafi konumundan dolayı değil sanatseverliğinden dolayı da Anadolu’daki diğer şehirlerden farklı olarak kendilerinde çok ayrı bir yeri olduğunu vurguladılar. MSSF Tiyatro Bölümünden mezun olacak öğrencilere de okul hayatından sonra karşılaşabilecekleri mesleki zorluklar ve çalışma hayatı ile ilgili öğütlerde bulundular.

Katılımcılara yöneltilen soruların cevaplanması ile sona eren panelin ardından, MSSF akademisyenleri, öğrencileri ve oyuncu Hakan Meriçliler salondaki izleyicilere doğaçlama tiyatro oyunu sergilediler.

Program, panelin katılımcıları T. Murat Demirbaş’a Prof. Dr. Sabri Yener’in; Onur Erbilen’e Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin’in; Hakan Meriçliler’e Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan’ın hediye takdim etmeleri ile son buldu.