Kabul Edilişinin 95. Yıl Dönümünde İstiklal Marşı

15.03.2016

Ordu Üniversitesi 21. Yüzyıl Gençlik ve Münazara Kulübü tarafından İstiklal Marşımızın 95. yıl dönümü kapsamında “İstiklalin Mührü, Milletin Silinmez İmzası ve Mehmet Akif” konulu anma programı düzenlendi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Rektör Vekili Prof. Dr. Tevfik Noyan, TBMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mithat Akgün, ODÜ’lü akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, İstiklal Marşı’nın yazılış öyküsü, TBMM tarafından İstiklal Marşı’nın kabulü ve Kurtuluş Savaşı günlerinden bahsedildi. İstiklal Marşı’nın özgürlüğü ve istiklali için mücadele veren Türk milletinin hatırasına yazıldığı vurgulandığı anma programında, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı slayt gösterisi eşliğinde salondaki izleyicilere aktarıldı.

Programın devamında 21. Yüzyıl Gençlik ve Münazara Kulübü öğrencileri tarafından gerçekleştirilen şiir dinletisi salonda duygusal anlar yaşattı. Öğrencilerin Çanakkale türküsü, Selanik türküsü gibi Milli Mücadele yıllarına ait kahramanlık türkülerini seslendirmesiyle program son buldu.