ODÜ’lü Öğrenciler TÜYAP Kitap Fuarı’nda

01.03.2016

Ordu Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksekokulu Gazetecilik ve Habercilik Bölümü öğrencileri, 2. Karadeniz Kitap Fuarı’nda hem yazarların söyleşine katılma hem de birçok yayınevinin kitabını bir arada bulabilme fırsatını yakaladı.

Türkiye Yayıncılar Birliği ile TÜYAP tarafından hazırlanan, TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “2. Karadeniz Kitap Fuarı”  150 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla kitapseverleri bir araya getirdi. 110 bini aşkın ziyaretçi sayısıyla fuara olan ilgi büyüktü.

Teknik gezi çerçevesinde fuarı ziyaret eden Ordu Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksekokulu Gazetecilik ve Habercilik Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri, kitap stantlarını gezerek alışveriş yaptı. Fuarın, kitaplara dokunarak ve içeriklerine bakarak alışveriş yapma deneyimi sağladığını vurgulayan öğrenciler duygularını “Yüzmeyi bilmeyen kişiler olarak büyük bir okyanusun içindeyiz ama öyle bir okyanus ki boğulmaya değer. Böyle bir fuarı ziyaret etmek bizlere kültür ve bilgi açısından çok şey kattı. Umuyoruz ki gelecek yıllarda Ordu’da da benzer nitelikte kitap fuarları düzenlenir. Bu etkinliğe katılmamız için bize imkan sağlayan Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a teşekkür ederiz” şeklinde dile getirdiler.

Gazetecilik ve Habercilik Bölümü öğrencilerinin teknik gezisi, fuarın etkinlikleri çerçevesinde bazı yazarların söyleşisine katılmalarının ardından sona erdi.