Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ Trabzon’da Kültür ve Turizm Bölge Çalıştayı’na Katıldı

08.02.2016

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir ÜNAL, Maliye Bakanı Naci AĞBAL, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman SOYLU ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ'ın katılımıyla Trabzon’da Kültür ve Turizm Bölge Çalıştayı gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Samsun, Trabzon, Ordu, Sinop, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt illerinin kültür ve turizm potansiyelleri ile sektörün sorunları ve çözüm önerilerinin ele alındığı toplantıya, Ordu Valisi İrfan BALKANLIOĞLU, AK Parti Ordu Milletvekili Metin GÜNDOĞDU, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün TAŞÇI ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ katıldı. Samsun, Trabzon, Ordu, Sinop, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt illerinin valileri, milletvekilleri, belediye başkanları, üniversite rektörleri, ticaret ve sanayi odası başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve diğer sektörlerden ilgili kişilerin hazır bulunduğu toplantı iki oturum şeklinde düzenlendi.

Çalıştayın açılışında Kültür ve Turizm Bakanı Mahir ÜNAL, Maliye Bakanı Naci AĞBAL, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman SOYLU ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ ile Trabzon Valisi Abdil Celil ÖZ birer konuşma yaptılar. İki oturum olarak gerçekleştirilen çalıştayın ilk oturumunda ilgili kurum yetkilileri tarafından bölgenin kültür ve turizm potansiyeline ilişkin sunumlar yapıldı. Soru cevap şeklinde devam eden ikinci oturum ise bakanların katılımcıların sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi. Çalıştayın bitiminde yetkililer tarafından, çalıştaya katılan illerde gelecek hafta turizm toplantısı düzenleneceği ve bu toplantılardan çıkacak sonuçların Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderileceği açıklandı.