Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Yeni Eğitim Öğretim Dönemine Hazır

07.01.2016

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, inşaat aşamasında sona gelinen Üniversitemiz Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi binasında incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında kendisine eşlik eden Genel Sekreter Metin KARAKUŞ, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Recep ARSLAN ve inşaatla ilgili mühendislerden fakültenin son durumu hakkında detaylı bilgi aldı.

Şubat 2014’te yapımına başlanan, 10,800 m² kapalı alan üzerinde 3 blok halinde inşa edilen MSSF Binası, modern tasarımı ve estetik görünümüyle göz kamaştırıyor. Kampüs alanının çekim merkezini oluşturacak binada; 4 amfi, 300 kişilik çok amaçlı konser ve tiyatro salonu, oyun stüdyosu, deneme stüdyosu, derslikler,  çalışma odaları, akademisyen ve idari personel odaları, 600 kişilik yemekhane ve otopark alanları mevcuttur. Fakülte binası önüne bulunan 1.010 m²’lik amfi tiyatro öğrenciler için sosyal aktivitelere ev sahipliği yapacaktır.

2015-2016 bahar döneminde MSSF’nin yeni binasına geçileceğinin müjdesini veren Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ; “Yaklaşık 13.500.000,00 TL’ye mal olan MSSF, sadece kendi alanında değil üniversitemizin diğer fakülte ve birimlerine de hizmet edecek. İnşaatı tamamlanmak üzere olan fakülte binası görüntü itibari ile de Cumhuriyet Yerleşkesinin görsel anlamda tamamlayıcı bir binası olacak. Bununla birlikte Şubat ayı itibariye yeni dönemde öğrencilerimiz fakültemizde eğitim-öğretim hayatına başlayacaklardır.” diyerek sevindirici gelişmeyi öğrencilerle paylaştı.