Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Tarafından “Matematik-İstatistik Mini Sempozyumu” Gerçekleştirildi.

18.12.2015

Fen Edebiyat Fakültesi Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyuma; Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Tevfik NOYAN, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur ERGEN AKÇİN, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. H. Hilmi HACISALİHOĞLU, Gazi Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Hülya BAYRAK ve Doç. Dr. Mustafa Yavuz ATA, Çağ Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fikri AKDENİZ, Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Halim ÖZDEMİR, Atılım Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaşar ÖZBAN,  üniversitemiz ile çevre üniversitelerden çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Matematiğe gönül vermiş değerli bilim insanlarını ve genç araştırmacıları bir araya getiren ve Matematik ve İstatistik gibi temel bilimlerin her zaman canlı ve zinde tutulmasını konu alan sempozyumun açılış konuşmalarını Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur ERGEN AKÇİN ve Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Cemil YAPAR gerçekleştirdi.

Ardından kürsüye çıkan Rektör Vekili Prof. Dr. Tevfik NOYAN; temel bilim dallarından biri olan matematiğin insan hayatında çok önemli bir yeri olduğunu, insanların günlük hayatını kolaylaştırdığını,  matematiğin fen bilimlerinde, sosyal bilimlerde ve sağlık bilimlerinde de uygulanarak bu bilimlerin gelişmesine katkıda bulunduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Türkiye’de matematik ve istatistik alanlarında duayen olarak nitelendirilen Prof. Dr. H. Hilmi HACISALİHOĞLU ve Prof. Dr. Fikri AKDENİZ, öğrencilerle kısa bir söyleşi gerçekleştirdiler. İki oturum halinde düzenlenen mini sempozyumda altısı çağrılı konuşmacı olmak üzere toplam 13 araştırmacı sunum yaptı.

Sempozyum, yapılan sunumların ardından Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur ERGEN AKÇİN, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tuğba ÖZBUCAK ve Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Cemil YAPAR tarafından çağrılı konuşmacılara ve oturum başkanlarına katılım belgesi verilmesi ile sona erdi.