Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ: ”Engelli Olmak Çalışmaya ve Üretmeye Hiçbir Zaman Engel Değildir”

03.12.2015

1992 yılında Birleşmiş Milletlerin kararı ile tüm dünyada engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının “diğer insanlara eşit ölçüde” sağlanabilmesi için tüm dünyaya duyurulan “3 Aralık Dünya Engeliler Günü” dolayısıyla Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Üniversitemiz İktisadi İşletme ve Uygulama Restoranında verilen yemekte Üniversitemizde bulunan engelli personel ve öğrencilerle bir araya geldi. Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ’a, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri BALTA ve Prof. Dr. Tevfik NOYAN eşlik etti.

Düzenlenen programda, engelli personel ve öğrencilerle karşılıklı sohbet eden Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ; günlük hayatta karşılaşabilecekleri sorunların önlenmesi, yaşam sevinçlerini yitirmeden sosyal yaşama rahatlıkla katılabilmeleri konusunda Ordu Üniversitesi olarak her zaman onların yanında ve onları destekleyici çalışmalar içerisinde olduklarını belirterek, “Engelli olmak çalışmaya ve üretmeye hiçbir zaman engel değildir. Bu konuda biz de elimizden geldiğince Üniversitemizde engelli personel istihdamını artırmak, engelli öğrencilerimiz için ise ulaşımı kolaylaştırmak, binalarımıza giriş çıkışlarda engelli yaşamına uygun çözümler üretmek ve kampüs içerisinde daha rahat yaşam alanları oluşturmak adına her türlü çabayı gösteriyoruz ve pozitif ayrımcılık çerçevesinde de göstermeye devam edeceğiz. Bunların yanı sıra eğitimde fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda yurtdışı değişim programları ile engelli öğrencilerimizin yurtdışında eğitim almalarına imkan tanıyacak işbirliklerini gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.