Batum Elite School Gorda Lisesi Öğrencilerinden Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ’a Ziyaret

03.12.2015

Ordu IMKB Sosyal Bilimler Lisesi ile Batum Elite School Gorda Lisesi arasında düzenlenen "Kültürel Değişim ve Etkileşim Programı" kapsamında Ordu’ya gelen Gürcüstan'lı öğrenciler Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ı makamında ziyaret ettiler.

Ordu IMKB Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Nuri BAHTİYAR, Batum Elite School Gorda Lisesi Müdürü Nino MURVANİDZE, faklı liselerden gelen 4 öğretmen ve birçok öğrencinin hazır bulunduğu ziyarette, Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri BALTA eşlik etti.

Ordu IMKB Sosyal Bilimler Lisesi’nin 02 – 06 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleştireceği " Kültürel Değişim ve Etkileşim Programı " çerçevesinde; Batum Elite School Gorda Lisesi’nden üniversitemize gelen 26 kişilik öğretmen ve öğrenci grubu, üniversitemiz ve üniversite eğitim sistemi hakkında Üniversitemiz Rektör’ü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ’tan bilgi aldılar. Ziyaretten memnun kaldıklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ: "Gürcistan, komşu ve ilimize yakın bir ülke olması nedeniyle yakından takip ettiğimiz bir bölgedir. Bu nedenle Gürcistan'da bulunan birçok üniversiteyle protokoller imzalayarak, akademisyen öğrenci hareketliliğimizi daha da artırmak adına projeler geliştiriyoruz. Bu manada siz değerli öğrencileri üniversitemizde görmekten memnuniyet duyduk" şeklinde konuştu.

Değişim programıyla birlikte; ülkemize gelen öğrenci ve öğretmenler yapacakları ziyaretlerle iki ülke arasındaki kültürel zenginlikleri yakından tanıyabilecek, ülkeler arası sevgi ve barışa katkıda bulunabilecek ve eğitim-öğretim sistemine olumlu katkılar yapabilecek, Türk kültürünü, örf ve adetlerimizi yakından tanıma imkanı bulabileceklerdir.