Arap Basınından Ordu Üniversitesi'ne Büyük İlgi

10.11.2015

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Ordu Valisi İrfan BALKANLIOĞLU tarafından düzenlenen “Arap Gazeteciler Zirvesi” ne katıldı.

Ordu’da turizmin gelişmesi, yaygınlaşması ve bilinirliliğini artırmak amacıyla gerçekleştirilen program kapsamında 26 ülkeden ilimize gelen 86 gazeteciyle bir araya gelen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ Arap basın mensuplarına ilimiz ve üniversitemiz hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Ordu’nun sürekli büyüyen bir şehir olduğunu ve tarihi mirası ile giderek artan kültürel zenginliklerinin burayı görülmeye değer bir şehir kıldığını belirten Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ;  “İlimiz her geçen yıl gelişen, değişen, yaşanılabilirliğini artıran marka şehirler arasında yerini alırken aynı zamanda üniversitemiz ile birlikte bir üniversite şehri ve Karadeniz’de bir bilgi limanı olma özelliğini de kazanmıştır. Şehrin tanınılabilirliğini artırmanın buradaki turizmin gelişimine destek verebileceği gibi yabancı öğrencilerin de Ordu’yu ve Ordu Üniversitesini tercih etmelerinde etkili olabileceğine inanıyorum.” sözleri ile Arap akademisyen ve öğrencilerini üniversitemize davet etti.

Ordu Valiliği’nce hazırlanan program vesilesi ile, 6 gün boyunca Ordu’nun yaylalarını, köylerini, derelerini, şelalelerini, tarihi mekanlarını gezen Arap gazeteciler; Ordu’nun yöresel lezzetlerini tadıp, yöresel müziğini dinleme ve yöreye özgü folklörünü izleme imkanı buldular.