Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

28.10.2015

Şan ve şeref dolu yüce ulusumuzun Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, kahraman Anadolu insanının insanüstü gayret ve fedakârlıkları ile bağımsızlık arzusunun son nişanesi olan Cumhuriyetimizin 92. yıldönümünü kutlamanın sevinci ve gururu içindeyiz.

Esareti kabullenmeyen, inandığı değerler uğruna mücadelesinden asla vazgeçmeyen Türk Milleti’nin, yüzyıllardır süre gelen her anı kahramanlık ve fedakârlıklarla dolu onurlu mücadelesinden devraldığımız Cumhuriyeti korumak ve onu yarınlara taşımak bizlerin en önemli sorumluluğudur.

Ordu Üniversitesi olarak bizler de bugünlere nasıl gelindiğini unutmayacak, her bakımdan daha güçlü, daha mutlu ve daha gelişmiş bir ülke hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışacak, geçmişten aldığımız tarihi mirasın izinde, cumhuriyetin değerleri etrafında birleşen milletimizin çağdaş uygarlığın yapıcı, dinamik, etrafına yön verebilen ortakları arasındaki yerini korumaya devam edeceğiz.

Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; bu aziz vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Tüm milletimizin Cumhuriyet Bayram’nın 92. yıldönümünü kutluyorum.