Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı

18.05.2015

Türk milletinin karanlıktan aydınlığa çıktığı, milli değerlerinin yeşerdiği, umutların inanca dönüştüğü, Gazi Mustafa Kemal'in milletin geleceğini yine milletin iradesinin belirleyeceğine olan inancıyla Samsun'a ayak bastığı 19 Mayıs 1919 gününün ardından “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek tam bağımsız bir ülke için savaşan kahraman Türk ordusu, meşru mücadelesini başarıyla yürütmüş ve tüm dünyaya Türk halkının asla esaret altına alınamayacağını göstermiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkenin istikbalinin gençlerin ellerinde ve omuzlarında yükseleceğine inandığından, "En Büyük Eserimdir" dediği Cumhuriyeti'ni Türk gençliğine emanet etmiştir. Bu değerli emaneti korumak ve gelecek nesillere taşımak konusunda gençlerimizin yeterli birikim ve özgüvene sahip olduğunu biliyoruz. Gelişen ülkemizin teminatı olan gençlerin gözlerindeki pırıltıları görmek bizleri gururlandıran vesilelerden biridir.

Bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin bağlılık, oluşturacağımız ortak birliktelik bizleri daha müreffeh bir geleceğe taşıyacaktır.

Kurtuluş mücadelemizin en özel ve anlamlı günü dolayısı ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ay yıldızlı bayrağımızın özgürce dalgalandığı toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gençlerimizin bu kutsal emanete layıkıyla sahip çıkacaklarına duyduğum inançla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

REKTÖR

PROF. DR. TARIK YARILGAÇ