“Yerel Medyanın Sorunları ve Çözüm Önerileri” ODÜ Ünye İİBF ‘de Tartışıldı.

17.04.2015

Üniversitemiz Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, “Ünye’den Dünya’ya AB ile Medya Açılımı” projesi faaliyetleri kapsamında düzenlenen “Yerel Medyanın Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu foruma ev sahipliği yaptı.

AB Sivil Toplum Diyaloğu Programı’nın Üçüncü Aşaması çerçevesinde Türk Yerel Medyası’nın Avrupa Yerel Medyası ile entegrasyonunun sağlanması amacıyla desteklenen “Ünye’den Dünya’ya AB ile Medya Açılımı” projesi faaliyetleri kapsamında düzenlenen forumun moderatörlüğünü Ünye İİBF Dekanı Prof. Dr. Güven Murat üstlendi.

Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen foruma Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye İlçe Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ordu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen, Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürü Çetin Oranlı, Basın İlan Kurumu Samsun Şube Müdürü Murat Yürekli, Samsun Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Tahsin Bayar, Türkiye İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) Başkanı Şakir Gürel, akademisyenler, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, gazeteciler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının geniş katılım sağladığı ve Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürü Çetin Oranlı, Prisma Proje Koordinatörü Feytullah Coşkunsu, RATEM Akademi Başkanı Yusuf Gürsoy ve RTÜK Başkanlık Müşaviri Yılmaz Kesmeci’nin konuşmacı olarak katıldığı forumda, teknolojinin gelişimiyle birlikte çağ atlayan medyanın bugün geldiği durum, sosyal medyanın etkileşimleri, Avrupa Yerel Medyası ile Türk Yerel Medyası arasındaki farklar, yerel medyanın sorunları ve çözüm önerileri üzerinde duruldu.

Yaklaşık 3 saat süren forum soru cevap bölümünün ardından fotoğraf çekimi ile sona erdi.