ODÜ'de 6. Tiyatro Festivali Başladı.

07.04.2015

Ordu Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı Tiyatro Kulübü tarafından organize edilen ve 6 Üniversitenin katılımıyla gerçekleşen "6. Tiyatro Festivali", sahnelenen ilk oyunla start aldı.

6-12 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin ilk gösteriminde Ordu Üniversitesi Tiyatro Kulübü öğrencileri "Tarla Kuşuydu Juliet" adlı oyunla izleyenlere keyifli anlar yaşattılar. Festivalin sahnelenen ilk oyununa akademisyen ve öğrencilerin yanı sıra 6 üniversitenin tiyatro ekipleri de katılarak festivale destek verdiler.

Tarla Kuşuydu Juliet adlı oyunda ODÜ Tiyatro Kulübü öğrencileri, Shakespeare'in yüzyıllardır insanları gözyaşına boğan karakterleri Romeo ve Julieti, günlük yaşantı ve çığrından çıkmış bir evlilik içinde ele aldılar. Oyunda intiharın eşiğinden döndükten sonra evlenip bir de çocuk sahibi olan kıdemli aşıkların kimsenin öngöremediği bir hayatı sürdürmeleri Shakespeare'in mezarında ters dönmesi ve olaylara müdahale etmek üzere eve gelmesi komik bir üslupla ele alınarak izleyenlere aktarıldı.

Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşen "6. Tiyatro Festivali"nde ODÜ Tiyatro Kulübünün yanı sıra Fırat Kampüs, Bülent Ecevit Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi tiyatro ekiplerinin oyunları sergilenecek olup ayrıca atölye çalışmaları, doğaçlama tiyatro, konser ve söyleşilerle, dolu dolu bir festival gerçekleştirilecektir.

Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Özata'nın akademik danışmanlığında Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu'nda gerçekleşen festivalde; "Tarla Kuşuydu Juliet", "Palto", "Dikkat Öğrenci Var", "Düğün Ya Da Davul", "Haybeden Gerçek Üstü Konuşmalar", "Matmazel Julie", "Bir Yaz Gecesi", "Gelişine Terfi" ve "Woyzeck" adlı tiyatro gösterimleri yapılacaktır.

Gerçekleşen Festivalin etkinlik takvimi aşağıdadır: