Ordu Üniversitesi Öğrencileri Ordu Tarihi Şadırvan'ın Önündeki Kitap Okuma Etkinliğinde Bir Araya Geldi.

01.04.2015

Üniversitemiz öğrencileri; Ordu Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu 51. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleşen "Kitap Okuma Etkinliği"nde bir araya geldi.

Ordu Tarihi Osman Paşa Şadırvanı önünde gerçekleşen etkinliğe; Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Akkuş Meslek Yüksekokulu akademisyen ve öğrencileri, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı ve idari personeller ile Öğrenci konseyi temsilcileri katıldı.

Çeşitli okullarda eğitim gören ilk, orta ve lise öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte Üniversitemiz öğrencileri ve halk, şadırvanın altında kitap okudular. Ordu Gazi İl Halk Kütüphanesi tarafından şadırvan önüne konulan ayaklı kütüphane ile de kitabı olmayan vatandaş ve öğrenciler kitaplarını alarak açık havada kitap okuma keyfini yaşadılar.

Etkinlikte öğrencilerle birlikte kitap okuyan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş; Kütüphaneler Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğin birçok ilde yapıldığı gibi Ordu ilimizde de geniş bir katılımla gerçekleştiğini belirterek kütüphanelerin ve kitap okumanın önemine, millet olarak bu noktada duyarlılığımızı arttırmak gerektiğine dikkat çekti.

Kütüphanecilik Haftası kapsamında Ordu’da yapılan etkinliklerden en dikkat çekici olanın sokakta kitap okuma etkinliği olduğunu belirten Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak ise "Türkiye’nin 81 ilinde aynı saatte kitap okuma etkinliği düzenleniyor. Ben etkinliğe katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum" diyerek öğrencilerle kitap okudu.

Ordu Üniversitesi öğrencileriyle birlikte katılım sağlayan Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ali Aygün, "Katıldığımız etkinlik, Ordu Üniversitesi olarak 51. Kütüphane Haftası kapsamında öğrencilerimizin katılım gösterdiği ikinci kitap okuma etkinliğidir. Geçtiğimiz günlerde Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binasındaki Merkez Kütüphanemizde düzenlenen kitap okuma etkinliğine ODÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Yılmaz, akademik ve idari personeller ve çok sayıda öğrenci katılarak öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığının kazandırılması konusunda farkındalık oluşturmuştuk. Bugün de yine aynı amaçla, Ordu Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu etkinliğe öğrencilerimizle katılmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

Ordu Tarihi Osman Paşa Şadırvanı önünde gerçekleşen "Kitap Okuma Etkinliği", öğrencilerin ve halkın bir saat boyunca kitap okumasının ardından sona erdi.